Indkøbskurven er tom.
Copenhagen Contemporary genåbner
Copenhagen Contemporary genåbner

NYHEDER af Mia Granhøj

25/05/18

Der sker for tiden en masse nye og spændende ting på Refshaleøen. Bl.a. har Noma åbnet ny restaurant, Copenhagen Street Food er genåbnet og nu genåbner det populære kunstcenter Copenhagen Contemporary d. 28 juni i det nye kulturkvarter. 

CC startede som et succesfyldt pilotprojekt på Papirøen, hvor der på halvandet år blev præsenteret et ambitiøst udstillingsprogram med nogle af verdens mest anerkendte kunstnere, heriblandt Bruce Nauman, Yoko Ono og Bill Viola. Lejekontrakten på Papirøen var dog midlertidig og CC har brugt det seneste år på at sikre den nødvendige økonomi samt finde permanente rammer til en fortsættelse af kunstcentret. Københavns Kommune og landets største fonde har valgt at støtte projektet med en flerårig millionstøtte. 

Direktør Marie Nipper i hal 1, Copenhagen Contemporary 2018. Foto af David Stjernholm. 

Marie Nipper er hentet hjem fra en direktørstilling på Tate Liverpool og var pr. 1. februar CC’s nye direktør. B&W’s gamle svejsehal på 7000 kvadratmeter kommer til at danne ramme om CC’s store og teknisk krævende installationer, for CC skal stadig omfavne installationskunst i stor format. Men Nipper ønsker også at sætte fokus på den aktuelle internationale performancekunst, som ellers ikke har fået så meget opmærksomhed i Danmark. Yderligere ønsker CC at tilføje en nytænkende formidlingsstrategi i forhold til børn og unge. 

SUPERFLEX 'One Two Three Swing!' (2017), Tate Modern 2017. Foto af Torben Eskerod. 

Åbningsudstillingerne i industrihallerne bliver med den danske kunstnergruppe SUPERFLEX og amerikanske Doug Aitken. SUPERFLEX er kendt for deres samfundsengagerende værker og deres store installation ’One Two Three Swing!’ er netop blevet vist i Tate Moderns turbinehal i London, hvor værket havde stor publikumssucces. CC præsenterer udover SUPERFLEX en stor videoinstallation af Doug Aitken. Det imponerende videoværk ’Song 1’ vises på en cirkulær skærm og fører beskueren ind i et hypnotisk filmforløb med diverse Hollywood-skuespillere og sangere.

Doug Aitken, Schirn Kunsthalle Frankfurt 2015. Foto af Morbert Miguletz. 

Som noget nyt i CC etableres der et helt nyt kunstformidlings- og oplevelsescenter – CC Studio. Det er tanken, at kunsten her skal invitere til publikumsdeltagelse og kropslig sansning. Det handler om at skabe et fællesskab mellem børn, unge og voksne via forskellige faciliteter og aktiviteter i kunstens navn.


Copenhagen Contemporary åbner d. 28. juni 2018. 

www.cphco.org

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer