Indkøbskurven er tom.
Kampen om kunst og retfærdighed
Kampen om kunst og retfærdighed

OMTALE: af Nikita Pharao Munk, 28. april 2016

"Konkurrencen er slut"

Filmen ”Kvinden i guld” er baseret på fortællingen om jødiske Maria Altmann, der må forlade sin familie og flygte ud af Østrig. Filmen tager udgangspunkt i, hvordan nazisterne under 2. verdenskrig beslaglagde, afpressede og stjal kunstværker fra jøderne, som en del af Hitlers aktion imod ”entartete kunst” eller degenereret kunst, som han ikke mente, afspejlede den tyske folkesjæl på korrekt vis.


Maria går gennem sin barndomsby. Stillbillede fra filmen ”Kvinden i guld”

I forbindelse med sin søsters død, finder Maria Altmann (Helen Mirren) frem til nogle dokumenter, der indeholder flere juridiske uklarheder. Familieportrættet af Maria Altmanns moster Adele er malet af en gammel ven af familien, nemlig kunstneren Gustav Klimt. Efter krigen er værket endt på det famøse Galerie Belvedere i Wien, men er det endt dér på retfærdig vis?


Maria og Randy gennemsøger arkivet. Stillbillede fra filmen ”Kvinden i guld”

Hun opsøger den unge advokat Randy Schönberg (Ryan Reynolds), hvis families historie også trækker tråde tilbage til Østrig. Han afviser hende i første omgang, men ombestemmer sig hurtigt, da han bliver bekendt med værkets værdi. Maria Altmanns forfinede charme og historier om fortiden, ændrer dog hurtigt hans syn på sagen. De udgør tilsammen et noget umage par, og tager tilbage til Østrig, for at tage kampen om retfærdighed op mod Galerie Belvedere og det østrigske retssystem.


Supreme Court. Stillbillede fra filmen ”Kvinden i guld”

Filmen skildrer, hvordan Hitler indførte en række love, så man på lovlig vis kunne beslaglægge ufattelige mængder degenereret kunst hele krigen igennem. Reglerne er endnu ikke fuldstændigt ophævede, hvilket forklarer, hvorfor der med jævne mellemrum stadig dukker stridigheder som Maria Altmanns op. Samtidig er det en film om det lille menneskes vanskelige kamp mod systemet – og ikke mindst om et spirende venskab, der på forunderlig vis vokser gennem oplevelsen af en fælles historisk baggrund og kampen for retfærdighed.


"Can't you drive a little faster, Randy?". Stillbillede fra filmen ”Kvinden i guld”

Filmen havde biografpremiere i oktober 2015, og er nu udkommet på dvd.

Se traileren til filmen her.

 

Konkurrence: Magasinet KUNST udlodder 4 stk. ”Kvinden i guld”-dvd’er!

KONKURRENCEN ER SLUT.

Deltag i konkurrencen ved at like vores post om filmen på facebook, så trækker vi lod om de fire heldige vindere tirsdag d. 10. maj 2016, kl. 12.

 

Læs mere om konkurrencereglerne herunder:

KONKURRENCEREGLER:
Konkurrencen er oprettet og drives af: Magasinet KUNST, Amagertorv 9, 1160 København, info@magasinetkunst.dk.

Konkurrencen er ikke oprettet og drives ikke af facebook Inc.
De oplysninger, der opgives, bruges udelukkende til brug for denne konkurrence, og vil ikke blive videregivet til 3. part. Du vil som deltager i konkurrencen via facebook udelukkende få tilsendt meddelelser, som omhandler konkurrencen.

Hvem kan deltage?
Det er kun brugere, der har en facebook-profil, der kan deltage i konkurrencen. Oprettelsen af en facebook-profil er gratis, og brugere kan afmelde sig facebook til enhver tid.

Deltagere der ikke ’synes godt om' Magasinet KUNST, inden præmierne er udtrukket, udgår ikke af konkurrencen. Deltagere, der forsøger at manipulere konkurrencen, udelukkes fra konkurrencen. Ved deltagelse bekræfter du, at du er fyldt 13 år.

Præmie
Præmien består af en dvd med filmen ”Kvinden i guld”. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Dvd'en sendes direkte til vinderen.


Rettigheder
Der forbeholdes ubetinget ret til at udelukke deltagere, hvis der er mistanke om snyd.

Tidsforløb
Konkurrencen løber fra den 3/5 til den 10/5, 2016.

Vinder
Vinderen findes ved lodtrækning og offentliggøres umiddelbart efter ovennævnte dato. Vinderen vil blive kontaktet.

Kontakt
Spørgsmål om konkurrencen rettes til Magasinet KUNST.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer