Indkøbskurven er tom.
En mikrofon bliver sat i svingninger
En mikrofon bliver sat i svingninger

01.12.17. ANMELDELSE af Anita Lund Gravesen.

 

Aveny-T åbnede i går aftes dørende for dansekoncerten ”X-mythologies” til en fyldt og forventningsfuld teatersal.

Til lyden af Aske Zidore og Lars Greves musikproduktioner, og Savage Rose-sangerinden Anisette Koppels rå vokal, dansede et band af otte kroppe en hæsblæsende dansekoncert. Dansen er koreograferet af Reumertvindende Tina Tarpgaard.

Et band af kroppe

"X-mythologies" et bygget op om et simpelt set-up med få rekvisitter; en mikrofon og et spejl. Dansekompagniet kredser om en svingende mikrofon, hvor gruppen bevæger sig med dens svingninger på tværs af scenen, og undersøger komparativt, hvad lyd gør i forskellige situationer og kombinationer. Det er gruppens otte dansere, der bærer publikum med på en rejse gennem forskellige musiske genre og musikkulturer.

Foto af Søren Meisner.

En fortælling om musik

Mytologi bliver med ”X-Mythologies” fortolket som overleveringen af en fortælling – fra en genre til den næste. Fra højtaler til krop. De ekspressive bevægelser var impulsive og virkede til tider improvisatoriske. Dansen gjorde fortællingen uforudsigelig og gav mig en fornemmelse af konstant bevægelse. En halv time inde i forestillingen udviklede dansen sig til akrobatik. De smukke kostumer bar præg af en blanding af etniske dragter og moderne disko-outfits, der tilsammen vidnede om musikkens mange grene og kulturer.

 

Lyd & lyrik

Anisettes vokal udgør, i størstedelen af koncerten, stemningsfulde lyde med forvrængede råb og toner, der emmer af følelse. Men i en mørk scene samler lyden sig til lyrik. Her får stemmen og ordene plads frem for lyden, lyset og bevægelsen.

Foto af Søren Meisner.

Man fornemmer de otte dansere, fra Black Box Company, som en samlet mekanisme, der med dansen hengiver sig til musikken. De fungerer som hver deres instrument i et orkester. Musikken og Anisettes vokal bevæger sig fra det rå og hæse til det sarte og lette, der afspejles i både musik og dans. Lyd og bevægelse smelter sammen.

 

Forestillingen kører i aften kl 20 og lørdag kl 16 på Aveny-T. Læs mere om forestillingen og køb billetter her.

 

Anisette Koppel er en prisvindende forsanger i rockbandet Savage Rose, der i år fejrer 50 års jubilæum.

Tina Tarpgaard etablerede Recoil Performance Group i 2003. Siden da har gruppen arbejdet for at skabe tværæstetisk scenekunst af høj kvalitet.

Det Reumaert-vindende Black Box Dance Company opstod i 2013 i Holstebro, og har siden høstet anerkendelse i både ind- og udland.

Lars Greve, komponist og træblæser, og Aske Zidore, komponist og producer, har siden 2014 skabt lyduniverser i Danmark, Tyskland og Brasilien.  

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer