Indkøbskurven er tom.
Soloudstilling med Jacob Brostrup - af Helene Olesen
Soloudstilling med Jacob Brostrup - af Helene Olesen

Invisible Wings and Imaginary Bridges

På Art Copenhagen sidste weekend præsenterede Galleri Kirk fra Aalborg den danske kunster Jacob Brostrup med en soloudstilling.

Vilde drømme

Udstillingen bestod primært af Jacob Brostrups seneste værker, hvor motiverne kredser om en særpræget begivenhed i 1987. Titlen på udstillingen, Invisible Wings and Imaginary Bridges, handler om en kun 19-årig vesttysk dreng, Mathias Rust, der besluttede sig for at flyve til Den Røde Plads i Moskva, fordi han ville tale med Gorbatjov. På grund af Den Kolde Krig var det en farefuld færd og det blev vurderet, at der kun var 50 procents chance for, at missionen ville kunne lykkes. Alligevel vover den unge mand skindet og flyver fra Helsinki mod Moskva. Den 28. maj lander han tæt på Den Røde plads, hvorefter han kører det sidste stykke ind på pladsen.


Jacob Brostrup - Invisible Wings II. Foto: Galleri Kirk 

Selvom Mathias Rust aldrig kom til at tale med Gorbatjov, så fik landingen midt i Moskva en række konsekvenser for det russiske forsvar, som var medvirkende til Sovjetunionens fald.

Udstillingen handler således ikke kun om en modig tysk dreng, men også om at turde realisere de mest urealistiske og utopiske drømme, da de måske kan få en markant betydning for fremtiden.

Jacob Brostrup - Invisible Wings I. Foto: Galleri Kirk 

Projekt Plejecenter

Jacob Brostrups værker er også blevet en central del af indretningen på to plejecentre i Roskildeområdet. Han har arbejdet ud fra ideen om plejecentrene som hjem og ikke institution. Derfor har det været vigtigt for ham, at kunsten ikke tog over, men at der var velkendt interiør for beboerne. Det var også essentielt, at beboerne kunne få en plads i alt det nye, så de ikke ville føle sig fremgjorte i deres eget hjem.

Lokalt islæt

De farverige malerier og tapeter skaber liv i plejecentrenes fællesområder, såsom gange, spisesale og opholdsstuer. Brostrup har fundet inspirationen til værkerne fra Roskildes og Trekroners lokalområder, hvor han også selv bor. Det er velkendte områder som fjorden og domkirken, der blandt andet finder vej til lærredet, og som skaber tilhørsforhold og genkendelse hos beboerne.

Jacob Brostrup er uddannet fra Danmarks Designskole i 2002

Læs mere om Jacob Brostrup og Galleri Kirk her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer