Indkøbskurven er tom.
Winthershow 2014 - af Helene Olesen
Winthershow 2014 - af Helene Olesen

OMTALE:

19. december 2014

Det lille galleri i Mejlgade, Charlotte Fogh Gallery sætter kulør på tilværelsen med årets sidste udstilling, der byder på ny og farverig kunst fra otte forskellige kunstnere

Charlotte Fogh Gallery slutter året af med udstillingen, Winthershow 2014, der ikke kun byder på værker af danske kunstnere, men også malere og skulptører fra Canada, Spanien og Sverige. Blandt disse præsenterer galleriet to nye kunstnere, som for første gang skal udstille i Danmark. Der er derfor rig mulighed for at få udvidet sin kunstneriske horisont hvis man i juledagene eller i det nye år slår et smut forbi det lille galleri i hyggelige Mejlgade.

Formidling i farver 

Udstillingen byder på flere forskellige stilarter og maletekniker, men fælles for værkerne er de farverige kompositioner. Farverne giver uden tvivl liv i galleriets hvide rum. I det fjerneste hjørne fanger øjet hurtigt tre opslagstavler. Disse fungerer som et utraditionelt lærred for tegninger og blyanter, der danner værkernes motiv. De tre særprægede værker er kreeret af den danske kunstner Christian Finne. Elementerne på opslagstavlerne fremstår som et spændingsfelt mellem fysiske genstande og abstraktion. De tre atypiske værker virker dragende, da de på en og samme tid repræsenterer noget ganske velkendt, men samtidig bidrager med et nyt og ukendt formsprog.


Til venstre de tre værker af Christian Finne - Fra venstre: "Observersion og undersøgelse af bankelyde og halvkvædede viser", 2014 - "Useless Tools", 2014 og "4 bubba ho-mith", 2014 - Foto: Charlotte Fogh Gallery. 

Tre værker af Jonas Liveröd - venstre øverste hjørne "Oro" 2014 - Venstre nederste hjørne "A case of gravitational anarchy (forced sculpture)" 2014 og til højre "Le origin du monde inverted" 2014 - Foto: Charlotte Fogh Gallery.   

Twistet tilgang

Udover den strålende farvepallet har de otte udstillede kunstnere også et fælles formsprog, som kommer til udtryk i den ekspressive tilgang til kunsten og en elementær tematik. De tager alle afsæt i tematikken om hverdagen, men med hver deres udgangspunkt. Det kommer blandt andet til udtryk i en Joakim Ojanens keramiske figurer, Nedtyngd, der med vægte på skulderne fortæller historien om de mange krav og forventninger der er til hverdagen og det moderne menneske. Det kommer også til udtryk i Kristian Devantiers legende malerier, der med sine skarpe kompositioner blandt andet stiller spørgsmålstegn ved, hvad hjemmet er for en størrelse.  

Tre værker ad den danske kunster Kristian Devantier - øverste venstre hjørne "Når Hjem" 2014 - Venstre nederste hjørne "Van Gauguin" 2014 og "Et vindue ud af til" 2014 - Foto: Charlotte Fogh Gallery. 

Keramisk skulptur af Joakim Ojanen "Nedtyngd" 2014 - Foto: Charlotte Fogh Gallery. 

Udstillingen, Winthershow 2014 er aktuel frem til 10. januar 2014.

Udstillingen viser værker af: Anders Brinch, Jonas Lindröd fra Sverige, Michael Swaney fra Canada, Guilliermo Carrion fra Spanien, Joakim Ojanen fra Sverige, Kristian Devantier, Peter Linde Busk og Christian Finne.

Læs mere om udstillingen og de forskellige kunstnere her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer