Indkøbskurven er tom.
Copenhagen Art Week: Digital kunst - af Mathilde Wendelboe
Copenhagen Art Week: Digital kunst - af Mathilde Wendelboe

OMTALE: 25.08.15

Hvad sker der, når kunst og digital teknologi smelter sammen? Opstår der nye kunstoplevelser, og skaber krydsfeltet en anden kunstverden? Det undersøger projektet Captive Portal, der, i anledning af Copenhagen Art Week, tager dig med på en ukendt rejse til kunstens digitale verden. Det eneste du skal medbringe, er dig selv og din telefon.

Copenhagen Art Week er i fuld gang, og traditionen tro forenes ugens mange udstillinger, events og kunstprojekter af et fælles tema. I år er temaet "shared spaces" og handler om de rum, vi deler i oplevelsen med kunsten.

Det digitale kunstprojektet Captive Portal forener, under titlen "Trådløse Fodnoter fra en Anden Kunstverden'", to af disse rum: Det synlige byrum og det usynlige rum som internettet repræsenterer.  
En fusion der betyder, at kunsten for alvor træder ud af museet og direkte ind i din digitale hverdag.


Kaspar Bonnén, "Det kreatives magtovertagelse", 2015

Projektet Captive Portal skaber forskellige digitale kunst-platforme ved brug af en række åbne trådløse netværk, som spreder kunstrelaterede materialer i det offentlige rum.

Det eksperimenterede kunstprojekt er organiseret af Kristoffer Ørum, som i samarbejde med 12 kunstnere og forfattere har fiktionaliseret og udfordret et bestemt kunst-relateret sted i det københavnske byrum.
Projekt viser i alt seks mediebårne kunstværker, der peger på nye og alternative værk-betragter forhold, da værkerne kun eksisterer ved beskuerens interaktive deltagelse.

Asbjørn Skou, "Para Site", 2015

Hvis du har lyst til at opleve Captive Portal og indgå i kunstens digitale univers, skal du blot udpege en lokalitet på det kort, som du finder på webadressen cp.oerum.org og begive dig derhen.

Medbring din telefon, tablet eller computer og log på det åbne Wi-Fi-netværk 'Captive Portal’. Når du herefter åbner din søgemaskine, modtager du i stedet for din almindelige 'home-page' et kunstværk og en tekst. På den måde bringer du ikke blot kunstværket til live, men er også med til at undersøge de muligheder, som Wi-Fi besidder som formidlingsmedium.

Kort over værkernes placering, Kristoffer Ørum: "Captive Portal - Fodnoter fra en Anden Kunstverden" , 2015

Projektet eksperimenterer med vores typiske kunst-formidling og udfordrer de gængse rammer for kunsten. Captive Portal optræder som en hypermoderne parallel til de eksisterende kunstinstitutioner som museet, kunsthallen og galleriet og genovervejer aktivt dele af den københavnske kunstscene.
Selvom projektet endnu er på forsøgsstadiet, er der ingen tvivl om, at den digitale kunst er kommet for at blive. Fremtiden er lige nu.


Mathew-Robin Nye, "Around the Bush while it takes a Beating" 2015

Projektet Captive Portal er både stedspecifikt og tidsbegrænset. Det betyder, at din eneste mulighed for at opleve kunstværkerne er i perioden mellem den 21. og 31 august og på de angivne lokaliteter - og du skal være præcis.
Wi-Fi-netværket er nemlig ultra-lokalt, og kan derfor kun fanges, hvis du placerer dig på den nøjagtige lokalitet.
En lille og overkommelig udfordring der indleder en intens interaktion med det det offentlige rum.

Kaspar Bonnén, "Det kreatives magtovertagelse", 2015

Captive Portals afsæt i det offentlige rum samt stedsspecifikke karakter er et gennemgående tema i alle projektets værker.

Et godt eksempel er Kaspar Bonnéns bidrag "Det kreatives magtovertagelse", som du finder på Kongens Nytorv 1.
På adressen ligger det Kongelige Danske Kunstakademi, der netop er omdrejningspunktet for Bonnéns værk. Med afsæt i stedets formål og historie fortæller værket en humoristisk historie om kunst, kamp og kapitalisme krydret med bladning af håb og gammeldags weltschmerz.

Kaspar Bonnén, "Det kreatives magtovertagelse", 2015

Oplev selv hvordan de kreative overtager magten hele døgnet rundt under Copenhagen Art Week, og besøg også de øvrige lokaliteter i byen hvor fem digitale værker blot venter på, at du giver dem liv.

 

Under Copenhagen Art Week kan du opleve følgende kunstprojekter i forbindelse med projektet Captive Portal:

"Det kreatives magtovertagelse"
Kaspar Bonnén
Det Kongelige Danske Kunstakademi
Kongens Nytorv 1, 1050 København

"Soft Bodies"
Anders Bojen
Fabrikken for Kunst og Design
Sundholmsvej 46, 2300 KØBENHAVN S

"V1Tombola"
Rasmus Graff
V1Gallery
Flæsketorvet 69 - 71, 1711 København V

"Around the Bush while it takes a Beating"
Mathew-Robin Nye
Format Art Space
Nansensgade 35, 1366 København K

"Ruina"
Kristoffer Akselbo
NLH Space
Vesterfælledvej 63, 1750 København

"Para Site"
Asbjørn Skou
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27, 1401 København


Læs mere om Copenhagen Art Week og find programmet HER
Læs mere om Captive Portal HER

Forside foto: Kaspar Bonnén, "Det kreatives magtovertagelse", 2015

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer