Indkøbskurven er tom.
Charlotte Fogh Gallery på Art Herning
Charlotte Fogh Gallery på Art Herning

NYHED: af Karen Ægidius 26. januar 2016

Du må hellere se at komme af sted til Art Herning, for århusianske Charlotte Fogh Gallery viser nemlig spændende malerier og installationskunst, når de gæster kunstmessen denne weekend.

I weekenden 29.-31. januar gæster intet mindre end 41 gallerier fra ind- og udland Herning for at deltage i den årlige kunstmesse Art Herning.
Et af disse er Charlotte Fogh Gallery, som i år byder på lunefuld og særegen kunst fra en bred vifte af kunstnere.

Lars Nørgård

Multikunstneren Lars Nørgård, som præsenteres af Charlotte Fogh Gallery for første gang, tager i sine nye værker udgangspunkt i skitsen for at opnå et kraftfuldt farverigt udtryk. Siden 1980’erne har Nørgård arbejdet med satiren som rød tråd i sin kunst. De verdener han skildrer forvrides og karikeres til det punkt, hvor værkerne fremprovokerer umiddelbare reaktioner hos beskueren.
Hans altid farverige universer er et kontrolleret kaos. Elementer sættes op mod hinanden, så det færdige værk fremstår nærmest elektrisk i sin helhed. Dette ses blandt andet i værket, ’Bread’ fra 2016. Med et overflødighedshorn af farver og former sammensætter Nørgård sit eget lille univers, hvis mangfoldighed og potens afspejler det absurde moderne samfund.

Lars Nørgård, Bread, 2016, 190 x 180 cm, acrylic and oil on canvas

Efter Art Herning åbner Charlotte Fogh Gallery sin første soloudstilling med Lars Nørgård, ’King Jelly’s Final Stage Dive’, som vil være aktuel fra 5. februar – 5. marts 2016.

Michael Swaney

En kunstner, som har været tilknyttet Charlotte Fogh Gallery i flere år, er canadiske Michael Swaney. Med referencer til streetart og Cobra-gruppens naivisme bevæger Swaney sig mellem medierne maleri, tegning, skulptur og installationskunst.

Michael Swaney, Delamano, 2015, olie og gesso på polypropylene og lærred, 150 x 150 cm

Med værket, ’Delamano’ (2015), fører Swaney en sikker pensel i naivistisk stil, hvor mesterligheden viser sig i de finurlige og præcise detaljer. 

Julie Stavad

Charlotte Fogh Gallery præsenterer ud over de pompøse og farverige malerier et spændende nybrud på den danske kunstscene. Julie Stavad, som blot tog afgang fra Det Jyske Kunstakademi i sommeren 2015 har vist sig at være et nyt og unikt talent med sine minimalistiske og overraskende skulpturer og installationer. På trods af de tunge materialer formår Stavad at give sine skulpturer en lethed i udtrykket.

Julie Stavad, Mother Defend, 2015, hvidbeton, 55 x 33 x 18 cm

Værket, ’Mother Defend’ (2015), som bliver vist på Art Herning, er et glimrende eksempel på denne leg med form og materiale.

Charlotte Fogh Gallery vil foruden de nævnte kunstnere vise værker af Kaspar Bonnén, Morten Schelde, Tina Maria Nielsen, Benny Dröscher, Anders Bonnesen, HuskMitNavn, Søren Behncke, m.fl.

Læs mere her:

Charlotte Fogh Gallery 

Art Herning 

Lars Nørgård 

Michael Swaney 

Julie Stavad 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer