Indkøbskurven er tom.
Helenes Picks - Art Copenhagen - af Helene Olesen
Helenes Picks - Art Copenhagen - af Helene Olesen

OMTALE: 

Helenes Picks – Art Copenhagen

I weekenden var omkring 50 gallerier fra både ind- og udland samlet i Forum i København til Skandinaviens største kunstmesse, Art Copenhagen. Jeg var et smut forbi, for at blive klogere på hvad der rører sig på den danske og internationale kunstscene. Her er fem kunstnere, jeg faldt for på messen.

Johnson Tsang

At dømme fra den konstante menneskestrøm i Galleri Oxholms stand var der ingen tvivl om, at de formåede at fange gæsternes interesse med navne som svenske Anders Englund, tyske Jens Heller og ikke mindst den kinesiske keramiker Johnson Tsang.


Galleri Oxholm - Art Copenhagen 2014 - Foto: Helene Olesen 

Galleri Oxholm, Johnson Tsang, "Who Did It?" - Foto: Tina Kristensen 

 

Jens Heller

Jeg fandt også Jens Hellers farverige og realistiske malerier interessante. Detaljerne i malerierne var mimutiøst beskrevne, så man fik en helt rumlig fornemmelse af de oppustede bogstaver, det mørkegrønne stof og sumobryderkostumet.

Galleri Oxholm, Jens Heller, "Europe In Her Playroom" Foto: Helene Olesen 

 

Peter Ravn

Det norske Galleri Ramfjord præsenterede blandt andet den danske kunster Peter Ravn. Kunstnerens motiver er hovedsageligt nydelige herrer i jakkesæt, der ser ud til at være trætte af tilværelsen. Historien i malerierne forstærkes af Peter Ravns kompositoriske valg med dramatiske beskæringer, hvor dele af de afbildede kroppe er uden for lærredet.


Galleri Ramfjord, Peter Ravn på Art Copenhagen 2014 - Foto: Helene Olesen 

Jacob Brostrup

Galleri Kirk fra Aalborg havde valgt at bruge ekstra plads på en soloudstilling med den danske kunstner Jacob Brostrup. Soloudstillingen tog udgangspunkt i Jacob Brostrups seneste værker, som er inspireret af den 19-årige vest-tyske dreng Mathias Rust, som i 1987 landende tæt på Den Røde Plads, fordi han ville tale med Gorbatjov. Udstillingen handlede dog ikke om politiske projekter, men at vilde drømme kan realiseres og gøre en forskel.

Galleri Kirk, Jacob Brostrup i soloudstilling på Art Copenhagen 2014


Galleri Kirk, Jacob Brostrup i soloudstilling på Art Copenhagen 2014
 

Asger Jorn

 

Hos Galleri Moderne var der ikke kun mulighed for at opleve nye kunstnere, men også gamle kendinge, som Egill Jacobsen og dansk kunsts sværvægter, Asger Jorn. Altid et glædeligt gensyn ikke mindst dette år, hvor Jorn i særlig høj grad er aktuel på udstillinger rundt om i landet.

Galleri Moderne, Asger Jorn på Art Copenhagen - Foto: Galleri Moderne
 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer