Indkøbskurven er tom.
Michael Thouber ny direktør for Kunsthal Charlottenborg
Michael Thouber ny direktør for Kunsthal Charlottenborg

NYHED: 03.07.2015. Det har været et par hektiske år for Kunsthal Charlottenborg, der har kæmpet med underskud på budgettet og stor udskiftning på direktørposten. I dag kunne man så meddele, at kanalchef på DR2 Michael Thouber er udnævnt til direktør for Kunsthallen.

De seneste år har været præget af usikkerhed på Kunsthal Charlottenborg og de mange på hinanden følgende institutionelle ændringer har givet den ellers så etablerede kunstinstitution nogle gevaldige hak i tuden.

Nu kommer der så en ny mand til. Michael Thouber tiltræder d. 1. september og i løbet af de næste par måneder skal han udtænke en plan for hvilken profil udstillingsstedet skal have fra 2016-2018.   

I pressemeddelelsen kan man læse, at han gerne ser, at kunstnerne får en mere central plads i samfundsdebatten og samfundsudviklingen. Han vil finde frem til "billedkunstens Yahya Hassan" og opspore kunstnere der kan skabe debat og har format.

"Kunstnerne har mistet deres naturlige og væsentlige plads i samfundsdebatten. Derfor var kunsten og kulturen også nærmest fraværende i det netop overståede folketingsvalg. Den stemme er det vigtigt, at få tilbage, fordi kunstnerne ofte bidrager med et andet blik og stiller en række kritiske spørgsmål til den tid, vi lever i", udtaler Michael Thouber. 

Og ja, vi kan kun være enige i, at kunstnerne skal på banen igen – især efter et valg hvor kunst- og kulturdebatten glimrede med sit fravær. Det skal blive spændende at følge med i udviklingen de kommende år.  
 

Fakta:
Michael Thouber (f. 1971) er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturvidenskab med en bachelor i kunst- og religionshistorie. Han har arbejdet for DR i en årrække som kulturredaktør og siden som kanalchef. Han har været strategisk rådgiver i designvirksomheden e-Types. Thouber har gennemført DRs to-årige lederuddannelse inkl. et uddannelsesforløb i Media Management på Northwestern University i Chicago.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer