Indkøbskurven er tom.
Elvis på Galleri Tom Christoffersen
Elvis på Galleri Tom Christoffersen

OMTALE: Af Lars Mostad d. 25. april 2016. Detalje fra værket 'Steve, Newport Wales, 2014'. 

Galleri Tom Christoffersen viser lige nu fotoudstillingen "I Called Here Lisa Marie” med den unge franske fotograf Clémentine Schneidermann (f.1991). 

Det er den første danske soloudstilling med den unge fotograf som så nyligt som i 2014 dimitterede med en kandidatgrad i fotografi fra University of South Wales. Schneidermann har dog trods sin unge alder allerede høstet international anerkendelse med priser som blandt andet Magnum Photos ”30 under 30” i 2015. 

Udstillingen "I Called Here Lisa Marie” viser en række portrætter og enkelte urbane landskabsbilleder der, i store træk skildrer en lidt grå arbejderklasse tilværelse og nogle dedikerede Elvisfans’ forsøg på at undslippe de umiddelbare omgivelser og dagligdagens problemer. 


Johnny, Elvis festival, Porthcawl Wales, 2014. Foto: Galleri Tom Christoffersen

Schneidermann opdager under sine studier i Wales den årlige Elvisfestival i den lille by Porthcawl, hvor hun begynder at portrættere de dedikerede Elvisfans. Hvorefter turen går til kongens egen hjemby i Memphis Tennessee og ender til sidst i Danmark og ‘Graceland’ Randers (en randrusianske kopi af Elvis’ hjem, nu omdøbt ‘Memphis Mansion’ efter navne bøvl med Elvis’ familie).

Little girl, Elvis Presley Boulevard, Memphis Tennessee, 2014. Foto: Galleri Tom Christoffersen

Selvom en fotoserie af Elvisfans hurtigt risikerer at resultere i de gamle americana klichéer, så lykkes det Schneidermann at skabe en udstilling med både substans og poesi. Billederne kommer ikke til at handle om Elvis, men om almindelige mennesker. Som hun selv udtrykker det i et interview med Unseen Magazine: “I found that Elvis was a good metaphor to express this desire to escape from det gloomy everyday”. Med humor og melankoli bliver vi præsenteret for mennesker og deres sårbarhed, drømme og virkelighed. Kontraster der gør billederne interessante og underholdende.

Der er langt til Hollywood i Clémentine Schneidermann’s udstilling, men den amerikanske drøm lever videre. 

The warehouse, Elvis festival, Porthcawl Wales, 2013. Foto: Galleri Tom Christoffersen

Steve, Newport Wales, 2014. Foto: Galleri Tom Christoffersen

Udstillingen "I Called Here Lisa Marie” med fotografier af Clémentine Schneidermann kan ses på Galleri Tom Christoffersen frem til d. 14. maj.

Læs mere om udstillingen og galleriets åbningstider: 
http://tomchristoffersen.dk/ 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer