Indkøbskurven er tom.
ARoS præsenterer ambitiøs udstillingskalender - af Helene Olesen
ARoS præsenterer ambitiøs udstillingskalender - af Helene Olesen

Der er nok at glæde sig til hvis vejen går forbi det århusianske museum ARoS. Her er nemlig masser af spændende udstillinger på programmet for resten af året

Der er bestemt ikke sparet på noget, når ARoS til oktober slår dørene op for årets mest spektakulære udstilling med den franske maler Claude Monet. Udstillingen, MONET – Lost in Translation, forholder sig til den overeksponering som Monet har gennemgået de seneste årtier. Vi kender alle sammen de mange reproducerede åkandeplakater, som vi har set i venteværelset eller på folkeskolen. På ARoS mener de, at Monet ganske enkelt er ”Lost in Translation.” Derfor ønsker museet, at tage gæsterne med på en rejse tilbage til impressionismens begyndelse, hvor lærredet blev eksponent for optimistiske fremtidsforventninger. Udstillingen viser 20 af Monets særprægede malerier, som vil blive akkompagneret af 50  værker fra andre kendte franske impressionister.

Claude Monet - Nympheas, 1908. Oil on Canvas. Foto venligst udlånt af ARoS. 

Med udstillingen, MONET – Lost in Translation stadfæster museets endnu engang sine store ambitioner og visioner. Det er Museumsdirektør, Erlend Høyersten, der selv er kurator på udstillingen i samarbejde med Art Centre Basel, og han afslører, at udstillingen er museets hidtil dyreste.

En perlerække af danske og internationale kunstnere

Men festen stopper ikke her. Mens vi venter spændt på den opsigtsvækkende udstilling med impressionismens fader i centrum, så er der imidlertid masser af nyt, der kan opleves på museet. Museumspersonalet  har nemlig været et smut i kælderen, hvor de har fundet fantasifulde og farverige værker frem til en ny samlingsudstilling, som åbner i slutningen af marts. Udstillingen har fokus på formen, farven og fladen, hvorfor den har fået samme navn. Her er der blandt andet mulighed for et glædeligt gensyn med store kunstnere som Franciska Clausen, Jeppe Hein og ikke mindst Olafur Eliasson.

Franciska Clausen - Penture Murale, 1930. Foto venligst udlånt af ARoS.

Desuden åbner museet en stor soloudstilling med den danske maler og installationskunstner Claus Carstensen, der for alvor slog igennem tilbage i 1980’erne. Claus Carstensen er kendt for at sætte samfundsrelevante emner under debat, hvilket også vil være i fokus når ARoS til maj er vært for kunstnerens hidtil største udstilling.

Claus Carstensen - Meditation over bogstavet Z, 2000. Foto: Anders Sune Berg. 

Besøg fra Kina

Årets program afrundes med en ordentlig omgang kinesisk festfyrværkeri i form af en særudstilling med fokus på kinesisk kunst. Kina er et land, som de seneste år har gennemgået store forandringer, og ARoS ønsker derfor med udstillingen, A New Dynasti – Created in China, at gøre op med vestens klichéfyldte opfattelse af Kina som ”made in China.” ARoS præsenterer i den forbindelse 20 håndplukkede kinesiske samtidskunstnere, som fra slutningen af november kan opleves på museet.

Læs meget mere om de mange spændende udstillinger her. Udstillingsrækken omfatter også ARoS’ seneste initiativ ARoS FOCUS//NEW NORDIC, som du kan læse mere om her.

ARoS lancerer ny app

ARoS har været i det produktive hjørne, og udover den ambitiøse udstillingsplan for 2015, så har de også udviklet en ny kunstapp, som alle gæster gratis kan downloade til iPhone. App’en, ARoS ArtAdvisor, har til hensigt at booste kunstoplevelsen, når gæsterne bevæger sig rundt på museet. Den kan blandt andet bruges som kunstguide, hvor det er muligt at finde nyttige oplysninger og informationer om flere af museets særprægede værker. Brugerne inviteres også til at følge forskellige kuraterede temaruter rundt i museet, så hvis man er i det kærlige hjørne, så er det måske en oplagt idé at følge kærlighedsruten, som blandt andet leder vejen forbi Hammershøi og Carl-Henning Pedersen. 

Desuden byder app’en også på en kunstquiz, hvor det er muligt at teste sin egen kunstviden inden for tre kategorier, der rummer forskellige sværhedsgrader, så selv den mest garvede kunstentusiast kan blive udfordret.

Læs mere om app’ens mange muligheder her.

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer