Indkøbskurven er tom.
The Studio Gallery
Scene, Film & Bøger

Magasinet besøgte det lille galleri i Odense.

Reportage af Christian A. S. Aahauge

24. september 2015

Jeg vidste faktisk ikke at The Studio Gallery fandtes, før jeg besøgte det i starten af september. Dengang skulle jeg interviewe Tanja K. Jensen, men galleriet er et fantastisk hyggeligt sted, så jeg tog tilbage for at få en snak med menneskene bag det lille galleri.

The Studio Gallery ligger ganske centralt på Vesterbro 13 i Odense. Alligevel stiftede jeg første bekendtskab med det for nogle få uger siden – på trods af, at galleriet har ligget der i tre år til oktober. Galleriet ejes af ægteparret Christina James Nielsen og Shaun G. Day, der begge selv er udøvende billedkunstnere, og også selv udstiller i galleriets intime lokaler.

Shaun er oprindeligt fra London, og blev i 2002 færdig med sin kunstuddannelse, som han tog i Boston, U.S.A. Inden han begyndte på akademiet i Boston, var han meget interesseret i den klassiske realisme. Det var dog først efter endt uddannelse, at han kom tilbage til den klassiske realisme, som nu er den stilart han koncentrerer sig om. For Shaun, er det vigtigt at finde ud af hvordan man gør brug af de gamle teknikker, for som han siger, så er der mange 400-500 år gamle malerier, der har bibeholdt deres klare farver. Det er for ham et tegn på høj kvaliltet, hvilket han har brugt megen tid på, at undersøge via æstetiske og håndværksmæssige tilgange.

Christina læste Creative Arts på University of Derby, hvor hun arbejdede med malerier, men nu har hun bevæget sig over i skulpturel tegning med metaltråd. Christina nyder den frihed, som metaltråden giver hende, da det er et materiale, der ikke er så mange der arbejder med. Derfor er der ikke nogen etableret forståelse af, hvordan sådanne værker skal udformes og se ud, hvilket giver hende mere frihed til at udfolde sig. I hendes kunst, er den klassiske tegning dog vigtig, da hun mener, at det kan være svært at komme længere end sine tegneevner.

Småt og godt

Idéen med at eje et galleri, har baggrund i en forlist udstilling i Sydfrankrig. Der var ikke blevet annonceret at der skulle udstilles, og salget var heller ikke noget at råbe hurra for. Derfor tænkte de begge, at det kunne være en god idé med et galleri i Danmark. De startede i det små, og lejede lokalerne i en begrænset periode, men da det fungerede godt for parret, blev de og deres galleri på Vesterbro. I starten udstillede de bare selv, men sidenhen er der kommet flere og flere administrative opgaver, i takt med at der også er kommet flere kunstnere til i galleriet.

Stedet er måske ikke så stort, det er omtrent 80kvm, men alligevel formår Christina og Shaun at få plads til omkring 30 kunstnere. Bagerst i galleriet har Christina sit værksted, hvor hun arbejder med sine værker, og Shaun har atelier 1 minuts gang derfra, så de har begge mulighed for at arbejde med deres kunst, samtidigt med, at de også passer galleriet.

Stemningen i galleriet er, blandt andet på grund af dets størrelse, ret intim og afslappet. Der er plads til, at de besøgende kan sætte sig i sofaen og få sig en kop kaffe, mens de nyder – eller tager stilling til – de ophængte kunstværker. Christina har da også gjort en dyd ud af, at lede øjet hele vejen igennem galleriet, og det er vigtigt for dem, at de forskellige elementer der udstilles, interagerer og supplerer hinanden i former, farver og stil.

At drive et galleri, kan være lidt af en mundfuld. De daglige gøremål består ofte af at sørge for at galleriet er præsentabelt, kontakt og planlægning med kunstnere, at tage og uploade billeder samt opdatere bloggen. Kunstnerne skal også holdes opdateret omkring deres værker – hvad der er solgt og hvad der ikke er – bestillinger med videre. Det kan dog også have sine stille perioder. Om sommeren oplever parret, at der ikke kommer så mange gæster. Folk der kender galleriet indgående er måske på rejser, og selvom Odense har turister og andre besøgende, kommer de ikke særligt ofte i netop denne del af byen. Derfor annoncerer galleriet på eksempelvis turistinformationens hjemmeside, men afhænger også af word of mouth.

Når der vælges kunstnere og billeder til galleriet, er Christina og Shaun meget enige om hvilke kriterier der skal opfyldes. Stilarterne er mange, men for Christina og Shaun, har den udstillede kunst det til fælles, at kunstnerne har formået at løfte deres værker til et højere niveau, hvor eksempelvis et landskab ikke blot er landskab – der er noget dybere i lagene. Et andet kendetegn ved megen af kunsten rundt om på galleriets vægge er, at kunstnerne også har et dybdegående kendskab til medie og materiale, eksempelvis Tanja K. Jensen, der har specialiseret sig i collagekunsten. Det er det fordybende element, som parret ofte falder for – værker der taler for sig selv, og som man ikke behøver at læse op på, for at forstå dem.

For Christina og Shaun, er det vigtigt at skelne mellem begreberne ”smag” og ”kvalitet”. Noget af det der, for Christina, giver kunst kvalitet, er kendskab og erfaring med det brugte medie. Shaun er enig og tilføjer, at det også handler om et kritisk blik.

The Studio Gallery har løbende udstillinger. Netop nu er det ”Recall” der er aktuel, hvor der er fokus på kunstneren Neel Jans, der udstiller sine landskaber frem til den 17. oktober. I løbet af efteråret og vinteren, vil der være to udstillinger, henholdsvis ”Art in Small Sizes” der løber mellem den 20. oktober og 28. november, samt juleudstillingen ”Vinterhi” fra den 2. december til den 30. januar. Hvis man vil læse mere om galleriet og holde sig opdateret om udstillingerne, kan man følge linket [her].

The Studio Gallery drives og ejes af ægteparret Christina James Nielsen og Shaun G. Day, der åbnede galleriet på Vesterbro i oktober 2012.

Link:

http://thestudiogalleryodense.blogspot.dk/​ 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig