Indkøbskurven er tom.
Ditte Gantriis – Carpe Diem på Heartland 2018
Ditte Gantriis – Carpe Diem på Heartland 2018

SERIE: HEARTLAND 2018.
Af Lærke Helene Askholm.

08/06/2018.

Kunstneren Ditte Gantriis bidrog til Heartland Temporary Art med værket Carpe Diem fra 2018. Værket består af glas- og stearinskulpturer, der sætter landskabet og de visuelle systemer, vi er omringet af, i perspektiv.

Ditte Gantriis arbejder med begæret og hendes værker hylder og fremkalder en klassisk opfattelse heraf. Det sker blandt andet i form af et sensuelt lydbillede med performative musikindslag med cellospil op mod værkerne. Der arbejdes med klicheer, når Gantriis fylder effekter på til bristepunktet - et væld af rosenblade er strøet omkring værket. Smukt og forførende.

Ditte Gantriis, Carpe Diem, Heartland 2018. Foto: Lærke Helene Askholm.

Statussymboler og overflod 
I værket arbejder Gantriis med de æstetiske parametre, vi er underlagt, når det kommer til statussymboler og udvekslinger af begær. Hun behandler begærets ustyrlige vej, der tydeligt skildres i værket, som i alt dets sensuelle skønhed er gennemsyret af styrke og liv. Det seksuelle understreges med forskellige elementer, som for eksempel markante stearinlys, og de sensuelle og forførende rosafarvede velourduge på hjerteformede podier.  

Samspillet med haven
Den gamle renæssancehaves hemmelighedsfulde stemning komplementerer Gantriis’ kunst godt. I det hele taget udnyttes omgivelserne til fulde. Jeg faldt selv helt hen og lod tankerne flyde, mens jeg lå i en af havens smukke hængekøjer. Hele samspillet appellerede til at man skulle blive i haven og nyde at fordybe sig i tanker om landskabet og om skønhed.

Ditte Gantriis, Carpe Diem, Heartland 2018. Foto: Lærke Helene Askholm.

Jagten på et objekt
Gantriis har fokus på begæret. Ikke som et fysisk behov, men på alt det omgivende og på de kræfter og stemninger, der driver os til at jagte et objekt for at fodre og fuldende vores forståelse af os selv. Samspillet og udspillet af at begære og blive begæret træder tydeligt frem i værket, der både konkret og som en underliggende struktur er præget af det impulsstyrede. Det er lidt som at se et bord efter en fest. Men en lille og intim fest, hvor man kan fornemme, at der er nogen, som har ”grebet dagen” og ladet sig opsluge af stemningen. Carpe Diem. Det er den fornemmelse man får.

Læs mere om Ditte Gantriis på http://dittegantriis.com/ 

Ditte Gantriis’ kunst kan opleves på Tranen frem til d. 15. juli og i den kommende weekend på Art Basel.

Ditte Gantriis, Carpe Diem, Heartland 2018. Foto: Lærke Helene Askholm.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer