Indkøbskurven er tom.
NYHED: Den tyske kunstner Markus Lüpertz donerer over 50 værker til Museum Jorn
NYHED: Den tyske kunstner Markus Lüpertz donerer over 50 værker til Museum Jorn

Af Line Lund Hebbelstrup
14. juni 2021

Den kendte, tyske maler, billedhugger og forfatter Markus Lüpertz har personligt skænket den store kunstgave, der rummer 53 værker, heriblandt to monumentale malerier, 11 skulpturer og 40 tegninger. Værkerne favner perioden fra kunstneres tidlige produktioner og frem til i dag.

- Kunstneren er sin tids kulturelle samvittighed. Jo flere kunstnere samfundet tillader, desto mere kultiveret er det. 

Med denne udtalelse fra Markus Lüpertz, virker netop Museum Jorn meget passende, som hjemsted for hans værker. 


(Markus Lüpertz på Museum Jorn. Pressefoto)

Donationen, som man i nogen grad allerede har kunnet besøge i Silkeborg siden fredag d. 11. juni, tæller blandt andet det markante oliemaleri ’Dürers Garten’ (’Dürers have’) og hovedværket 'Florentiner Sommer' fra 1970. Sidstnævnte værk er erhvervet med midler fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet og menes at foregribe den sene ‘Arkadien periode’, foruden at forbinde elementer fra Lüpertz’ tidlige billeder, med hans berømte provokerende ’tyske motiver’ fra 1970erne.

- At modtage en generøs gave af så høj kvalitet er en helt enestående begivenhed som alle kunstmuseer drømmer om. Jeg er ikke i tvivl om, at nogle af mine tyske kolleger vil spærre øjnene op, når de hører om det, udtaler Jacob Thage, museumsdirektør for Museum Jorn om den gavmilde gave.


Markus Lüpertz, "Florentiner Sommer", 1970, 196 x 290 cm

Om Markus Lüpertz

Den tyske maler, billedhugger og kunstprofessor Markus Lüpertz betegnes som en af de internationalt mest indflydelsesrige kunstnere i vores tid. Igennem mere end 30 år var han en meget nær ven og kollega med den danske kunstner Per Kirkeby (1938-2018).

I foråret 2020 præsenterede Museum Jorn en stor retrospektiv udstilling med Markus Lüpertz i forbindelse med fejringen af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020. Udstillingen var den første omfattende præsentation af Markus Lüpertz’ kunst i Skandinavien.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer