Indkøbskurven er tom.
Børnenes Verden
Børnenes Verden

Børnenes Verden

En sød, lille fotobog for børn (og voksne) af Maj Bovin

Bøger: Af Mikkel B. Bartholdy
16.06.2023.

Under COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL i starten af juni gæstede Maj Bovin Thiemers Magasin, hvor hun fortalte om 'Børnenes verden'.

Ved første øjekast kunne man let overse denne lille bog med sine sagte sort-hvide motiver. Men under det lille værks ydmyge udseende gemmer der sig en skat af øjebliksbilleder, som er perfekte til en hyggelig og nærværende stund med ungerne.

Min egen lille søn, Magne, pegede ivrigt på et af bogens første billeder og udbryd et begejstret ”vuuuvuuu!” (min søns forsøg på ’vov vov’), så snart jeg åbnede bogen. Det var godt nok et billede af en lama, men hvad kan man gøre… han er halvandet. Og i hans halvandenårige univers er det jo også underordnet.

Billedet gjorde præcis dét som det skulle, og han bladrede glad og pludrende videre, indtil han ramte et billede af en lille dreng, der er sminket som klovn. Denne gang fik jeg et stort smil og et ”Hurra, hurra, hurra”, imens han lod sine små fingre løbe nysgerrigt ned af billedet. Pludselig havde vi brugt næsten hele aftenen på at kigge billeder og ’give dem lyde’.

Maj Bovin siger at hun har skabt en fotobog for de mindste, som både de mellemste og de største gerne vil kigge med i. En bog hvis fornemmeste sigte det er at inspirere til samtaler. Dét vil jeg personligt gerne give hende ret i. Så meget ’samtale’ man nu kan have med en tumling altså. Men det lille værk er en smuk og nem måde at være sammen med sine små børn på, på alles præmisser.

Børnenes Verden
Af Maj Bovin
Forlaget Per Kofod&Co 2022

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer