Indkøbskurven er tom.
Mini-guide til film om kunst på CPH:DOX
Mini-guide til film om kunst på CPH:DOX

Af Frederik Westergaard

D. 14/03

I morgen begynder CPH:DOX, og vi har i den anledning lavet en lille mini-guide til de film, som har kunst eller kunstnere i hovedrollen.


Foto: CPH:DOX

Influenza (on Kirstine Roepstorff)

Til Venedig-biennalen i år 2017 blev den danske kunstner Kirstine Roepstorff udpeget til at skulle repræsentere Danmark. Igennem filmen følger vi Roepstorffs kreative proces fra idé til udførsel. Roepstorff brugte halvandet år på at skabe værket Influenza hvor hun benyttede materialer som beton, tekstil, planter, lys og mørke. Filmen følger Roepstorff igennem de halvanden år, og man kommer med bag kulissen; der hvor kunsten opstår.

Visninger:

16/03 kl 16:15 i Cinemateket

25/03 kl 11:30 i Charlottenborg


Foto: CPH:DOX

Julian Schnabel: A Private Portrait

Verdenskunstneren Julian Schanbel har været siden hans gennembrud i New York i 80’erne været kendt for sin store kunst, som oser af hans personlighed og karisma. Det er dette menneske, som bliver hyldet i dette intime selvportræt. Filmen tegner et nuanceret portræt af Schnabel igennem interviews med familie og kednisvenner som Lou Reed, Al Pacino og Willem Dafoe. Filmen viser hvordan en kunstner kan sprede sit virke ud på flere platforme, uden at miste jordforbindelsen.

Visninger:

16/03 kl 21:15 Park Bio

18/03 kl 12:00 Dargmar

24/03 kl 16:30 Grand Teatret


Foto: CPH:DOX

The Price of Everything

Filmskaberen Nathaniel Kahn har begået film og kunstmarkedet set indefra. I filmen giver Kahn et indblik i kunstverdenens absolutte økonomiske top. Filmen undersøger de penge og den prestige der ligger bag nogle af de bedst betalte kunstnere i dag. Seeren kommer med på kunstauktion hvor moderne kunstværker af bl. a. Damien Hirst igen og igen slår salgsrekorder i millionklassen. Filmen tager seeren med bag kulissen i en verden, som kun få har adgang til og forstand på. Er det blot prestigekøb for verdenens rigeste mennesker? Har det økonomiske pres indvirkning på den kreative proces hos kunstnerne?

Visninger:

22/03 kl 18:30 Charlottenborg

23/03 kl 14:15 Dagmar

25/03 kl 14:30 Cinemateket


Foto: CPH:DOX

Karls Perfect Day

Verdens bedste dag – fra morgen til aften. Så let kan filmen om den svenske kunstner Karl Holmqvist beskrives. Med sin film ønsker Holmqvist, at stille spørgsmålet; hvordan ville din perfekte dag se ud? Og hvis du havde en dag som Holmqvist, ville du så ønske at det var dig? Filmen er lavet af Holmqvists ven Rirkrit Tiravanija, og er en ode til livet. Alt i filmen er perfekt, og toppet med smukke billeder og Holmqvist egen knækprosa. Filmens budskab er helt klart: Man skal nyde det eneste liv man har, én perfekt dag af gangen.

Visninger:

17/03 kl 12:30 Charlottenborg

25/03 kl 16:30 Charlottenborg


Foto: CPH:DOX

The End of Fear

Den hollandske kunstner Barbara Visser bruger mordet på et maleri, som udgangspunkt i filmen The End of Fear. I 1986 angreb en mand et Barnett Newmann-maleri med en hobbykniv på Stedelijk-museet i Amsterdam. Handlingen blev set som udtryk for et had mod den moderne abstrakte kunst og kunsteliten. Derfor benytter Visser denne vandalismehandling til at reflektere over kunstnerisk værdi, politik og ekstremismens genkomst i det 21. århundrede. Visser ønsker at genopføre det ødelagte Newmann-maleri, som hed ”Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III”. Filmen undersøger, reflekterer og diskuterer frygten for kunsten og det frie udtryk i en tid, hvor begge dele er på retræte.

Visninger:

21/03 kl 16:30 Cinemateket

23/03 kl 18:30 Charlottenborg

 

  

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer