Indkøbskurven er tom.
Det Ovale Rum Gør Dig Våd
Det Ovale Rum Gør Dig Våd

Reportage af Oline Vogelius Brønd

d. 20 marts 2018.

Det Ovale Rum Gør Dig Våd har skabt denne grænsesøgende oplevelse i samarbejde med CPH:DOX, Sjællandsgadebadet og to gusmestre fra Nordic Health and Living. De kalder det selv for en sanselig, erotisk publikumsrejse ind i din egen krop. I saunaen, i badekaret og i brusebadet.

Vi er en gruppe på 7-8 stykker der står og venter ude foran Sjællandsgadebadet kl. lidt i 18. Døren er låst og der står på et lille skilt på døren, at vi skal blive udenfor indtil vi bliver hentet. Der er ikke rigtig nogen der siger noget. Ikke rigtig nogen der ser på hinanden.

Vi bliver ført ind i venteværelset. Det er koldt udenfor og alle beholder jakkerne på. Der er stadig helt stille. Der dufter af æteriske olier. Pebermynte og lavendel. En kvindestemme lyder fra højtalerne; ”Velkommen til det Ovale Rum! Dette bliver en intim, sensuel og erotisk oplevelse. Det er derfor vigtigt at opretholde et kodeks, som har til formål at centrere oplevelsen omkring dine egne sanser og dit sind – i et trygt fællesskab. Det er ikke tilladt at tale. Det er ikke tilladt at røre ved andre. Det er ikke tilladt at onanere eller berøre dit køn seksuelt.”

Vi får hver vores lille omklædningsrum. Og så har alle et lille hvidt håndklæde med. Vores guide giver tegn til at vi skal følge med ind i saunaen. Hun siger ikke noget. Hun vinker os bare stille hen mod døren. Der er næsten mørkt derinde. Det er rart egentlig, for det er nemmere på den måde at glemme, at man sidder i et lille bitte rum med en masse fremmede, nøgne mennesker. Det er her de æteriske dufte kommer fra. Det er en skærende kontrast til livet udenfor.

Sjællandsgadebadet er en hundrede år gammel badeanstalt midt på Nørrebro. Det er nogle smukke lokaler med hvide fliser og store hvide badekar til en eller to personer. Der er noget nostalgisk over stedet. Normalt er etagerne delt op mellem mænd og kvinder, men i dag er vi der sammen. Blandede køn.

En saunagus-mester kommer ind i saunaen og så starter rejsen. Der er så varmt derinde og jeg mærker min krop så meget, at jeg næsten ikke lytter efter hvad han siger. Noget om en rejse, ind i sig selv. Om at tage plads og give sig selv slip. Om at overgive sig til nuet, hvad enten det er lidelsen eller nydelsen der gør sig mest bemærket. I din krop. De to ting er ofte forbundet siger han. Og det sker, at jeg glemmer de andre i rummet, mens duftene og dampene gør mig svimmel, og jeg bare er til.  

Foto: Malik Grosos

Så sidder vi i et stort grønt oplyst rum og venter. Guiderne deler vand ud. Vindruer, mandler og dadler. Det føles ikke seksualiseret. Det føles mere som at være i svømmehallen. Men alligevel lidt anderledes. Jeg spekulerer lidt over, hvad det er der gør om en stemning føles erotisk ladet eller ej. Der skal vel mere til end at være tilpas i sin krop. Selvom det selvfølgelig er et godt udgangspunkt. Jeg tænker på dengang, hvor folk gik i biografen for at se porno. Så vidt jeg ved er der ikke mange tilbage af den slags biografer. Seksualitet og lyst er meget til stede i vores hverdag, men er alligevel også meget privat.

Vi bliver vist hen i hver vores badekar. Og vi får høretelefoner på. Inde i høretelefonerne begynder stemmer at tale og trække vejret med et tungt åndedræt. Der er både kvindestemmer og mandestemmer. De taler sammen. Om hvad de har lyst til at gøre ved hinanden og hvor i kroppen de mærker lysten. Om at ligge i badekarret sammen og røre ved hinanden. Om læber og hænder og tunger. Og pikke og åbninger og hår. Jeg får lov at lege med i tankerne og stemmerne maler billeder frem for min indre biograf. De bliver mere og mere ophidsede. Stemningen bygger sig støt og roligt op og bliver mere intens, indtil de rammer klimaks, hvorefter de hurtigt dør ud. Hm!…klimaks, tænker jeg.

Foto: Malik Grosos​

Det føles som om der er gjort en solid indsats for at vække lysten hos de besøgende. For at give plads til at mærke roen og ophidselsen på samme tid. Nærværet og intimiteten i selskab med andre. Men det virker ikke helt. Altså for mig. Jeg føler nærværet, jo. Også intimiteten. Jeg finder det tilmed smukt, sådan at dele den oplevelse med de andre. Oplevelsen af nøgne kroppe, i alle størrelser og former, der bare er til stede. Men ikke ophidselsen. Kroppen leger ikke med på de indre billeder. Tanken og kroppen føles som to meget adskilte ting.

Måske er jeg en snerpe, tænker jeg. Eller måske er jeg bare ikke fri nok i min tanke. Måske er der alligevel stadig en følelse af at jeg befinder mig vældig meget i et offentligt rum. Det kan være at det ligger så naturligt i min krop, at lægge låg på den slags drifter, når der er andre til stede, at kroppen er gået i baglås. Jeg tænker stadig over hvad der gør forskellen. Havde det virket, hvis jeg havde været hjemme hos mig selv bag lukkede døre? Virker det for de andre? Er seksualitet mest af alt noget der foregår inde i hovedet og ikke i kroppen? Hvor går grænsen mellem de to og præcis hvordan er de forbundet?        

Vi får lov til at sidde lidt i hver vores rum, bag hver vores forhæng, igen med høretelefoner på. Denne gang er stemmerne mere afdæmpede. Kærlige og knap så offensive. Der står en lille skål med body-scrub, som dufter af citron. Kvindestemmen spørger mig hvordan jeg har det. Jeg har det godt nok, tænker jeg.

Jeg lander ude på Nørrebrogade igen. Med varme kinder i den kolde luft og med en følelse af at verden er lidt mere nærværende.

 

Det Ovale Rum Gør Dig Våd kunne opleves i forbindelse med CPH:DOX fra d. 17-19 marts, 2018 i Sjællandsgade bad, på Sjællandsgade, Nørrebro.

Arrangementet var udsolgt.

Gusmestre: 
Anders Hage (Nordic Health and Living)
Merete Dam (Nordic Health and Living)
Lydkunstner: Luna Sound Artist
Lyddesigner: Simon Theis Hansen 

Produktion, manuskript og speak: Det Ovale Rum

Det Ovale Rum er en gruppe, der arbejder med grænsesøgende erotiske lydunivers og stedspecifikke sanseoplevelser. Læs mere om gruppen her: https://www.facebook.com/detovalerum/ eller lyt til deres podcast her: https://soundcloud.com/det-ovale-rum

 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer