Indkøbskurven er tom.
Arkitektoniske visioner - af Anne Sophie Parsons
Arkitektoniske visioner - af Anne Sophie Parsons

UDSTILLING: Frem til d. 11 april kan Jes Fomsgaards soloudstilling, ”In the Corner of My Brain”, ses på Galerie MøllerWitt. Med et lille udvalg af malerier, gives der et indblik i Fomsgaards geometriske univers af arkitektoniske skitsetegninger.

Det mest fremtrædende element ved Fomsgaards værker er bygningsformer. Det er arkitekturen, som fantasi og optegnede halvfærdige skitser,  der afbildes i illustrationer og malerier. Til venstre for indgangen præsenteres beskueren for to indrammede tegninger, skabt med bly på papir. Her  illustreres hvad der fremstår som en fantasiby, der udgøres af opstablede husflader. På sin vis bliver man mindet om papkasser, ved det brugte papirs farvetone og i de foldede flader, der indgår i den opstillede konstruktion. I Fomsgaard kunst er der ikke tale om skildring af et sted man kan bo, men snarere et fantasifuldt billede af et arkitektonisk skelet.

Jes Fomsgaard: ”Domino” (2015)

Skitseplaner for futuristiske bygninger og tankevirvar

På den modsatte væg hænger ”Floor”. Billedet er akryl og kridt malet på træ og motivet kan minde om et storcenters parkeringsplads. I et tværsnit over en flerplanet konstruktion, arbejder Fomsgaard med former og geometri. Sorte cirkler omkredses i hvidt kridt, svage cylindere skitseres. I maleriet ”Roofs” der hænger ved siden af, indgår gule flyvende papirark. I sort, gråt og rødt afbildes malerierne, som kunne omhandle futuristiske forestillinger om bygnings- og opholdssteder der er under konstruktion.

Udstillingens navn, ”In the Corner of my Brain”, fremhæver således også sindet som opbevaringskammer for kreative indfald, der venter på at blive realiseret. Nogle af værkerne har status af en flygtig ide der optegnes, mens andre bærer præg af fremtidsvisioner, der bygges videre på. Det er således i kombinationen af skitse og grundplansoptegninger, af ufuldenthed og formfuldendthed at Fomsgaard viser en arkitektonisk fantasiverden, hvor intet er umuligt.

Jes Fomsgaard: ”House in Motion” (2014)

Udstillingen ”In the Corner of my Brain” kan ses på Galleri Møller Witt frem til d. 11. april og pressemeddelsen om selve soloudstillingen kan læses her.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer