Indkøbskurven er tom.
Galleri V58: Kunst i hjertet af Aarhus
Galleri V58: Kunst i hjertet af Aarhus

OMTALE: Af Anna Cæcilia Fløche.
19.11.2018.

I hjertet af Aarhus kan du se dansk og international samtidskunst, i det 400 kvadratmeter store, smukke Galleri V58. Galleriet er i øjeblikket aktuel med udstillingen FALL2018 og senere en vinterudstilling. 

GALLERI V58 blev grundlagt i foråret 2007 af Eigil Johansen og Chris Sørensen og er beliggende i centrum af Aarhus, tæt på både Aros Aarhus Kunstmuseum og Aarhus Kunsthal. Fordi Vestergade 58 dannede de fysiske rammer, i de første år af galleriets tid, hang navnet ved, selvom galleriet de seneste 5 år, har hørt til i Hans Hartvig Seedorffs stræde. Fra cirka 200m2 købmandsgård i Vestergade, til 400m2 helt unikke rum i den historiske bygning Børnely på Hans Hartvig Seedorfs stræde.


Galleri V58, Aarhus. Foto: GALLERIV58

I elegante og lyse udstillingsrum med højt til loftet, udstiller V58 dansk og international samtidskunst. Galleriet har desuden specialiseret sig i at leje kunst ud til virksomheder. V58 repræsenterer omkring 35 kunstnere fra hele verden. Det er disse kunstnere der udgør grundlaget for soloudstillinger og gruppeudstillinger. Blandt galleriets kunstnere kan blandt andre nævnes Vivian Høi Nielsen (DK), Daniel Goldenberg (CA), Alexei Svetlov (RU/SE), Frank Paul (DE), Christophe Blanc (FR) og Adel Dauood (SY). Galleri V58 har flere gange deltaget ved diverse kunstmesser, blandt andet Art Herning og Art Copenhagen. Fra galleriets kunstnere kan både opleves maleri, tegning og foto, men også keramik, bronze og installationer. Der er altså store variationer i galleriets udstillinger, i forhold til materiale og udtryk. Og både den aktuelle udstilling, Fall 2018, og den kommende vinterudstilling, som begge præsenterer nye værker af galleriets kunstnere, er ingen undtagelse.


Galleri V58, Aarhus. Foto: Magasinet Kunst. 


Vivian Høi Nielsen, GalleriV58, Aarhus. Foto: Magasinet Kunst.

Japansk lethed og norsk natur

Blandt galleriets udstillende kunstnere er japansk-norske Etsuko Oide. Etsuko Oide arbejder primært i akryl og akvarel, men i de udstillede værker i Fall 2018 indgår også papir.  Værkerne fremstår fine og lette. Klare farver på lys baggrund. Det foldede papir leder tankerne mod det japanske origami og galleriets egen beskrivelse af Oides kunst henviser til den tydelige indflydelse fra den japanske kalligrafikunst.
En anden kunstner der udstiller som en del af Fall 2018 er norske Elin Engelsen. Elin Engelsens værker bærer præg af hendes opvækst i Norge. Hun er i dag bosiddende i Danmark, men hendes kunst er inspireret af den norske natur og dens kræfter. I kølige blå og grønne farver spejles himmel i vand og den storslåede norske natur er i værkerne, er ofte badet i et særligt nordisk lys.


Frank Paul, GalleriV58, Aarhus. Foto: Magasinet Kunst.

Små mennesker og kubistiske ansigter
Den tyske kunstner Frank Pauls små menneskefigurer er i færd med at løfte, bære eller flytte noget. Vandre ad stejle kanter eller læne sig mod sider. De er fanget i små øjeblikke og træder ofte ud af de malerier som er en del af samme skulptur. Nogle leder tankerne mod eventyr og myter, som bjørnen der holder en skål hvori en kvinde ligger i fosterstilling, men langt de fleste er overraskende motiver og helt åbne for fortolkning.

Med et næsten kubistisk udtryk er Piotr Kachnys værker fulde af farver og ansigter.
Piotr Kachny er født i Polen, hvor han stadig bor og arbejder. Kachnys værker er i stærke komplementærfarver. I sine billeder udforsker han ansigter og deres udtryk i forskellige følelsesmæssige stadier. I starten af 2019 præsenterer galleriet en soloudstilling af den polske kunstner.


Frank Paul, Galleri V58, Aarhus. Foto: GALLERIV58

Frem til 24. november 2018 kan galleriets efterårsudstilling, Fall 2018, opleves. Fra december og ind i januar måned udstiller galleriets kunstnere nye værker i Vinterudstillingen. 

Du kan læse mere på www.galleriV58.dk

GALLERIV58
Hans Hartvig Seedorffs Stræde 12
8000 Aarhus C

Åbningstider:
Mandag – fredag: 11.00 – 17.30
Lørdag: 10.00- 15.00

Udenfor åbningstider kan galleriet
træffes på telefon: +45 2120 2052

 

 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer