Indkøbskurven er tom.
"Flesh Tint Project" - af Nicoline Thoning
"Flesh Tint Project" - af Nicoline Thoning

Udstilling: Kunstnerduoen Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang sætter med deres nye udstillingsprojekt ”Flesh Tint Project” spor langt ind i centrum af byrummet. Her udfordrer de med deres kulturkritiske værker begreber som nationalisme, kulturel identitetsfølelse, forestillet fællesskab og ‘den anden’. Det er deres hidtil største præsentation på dansk jord, og første gang Kunsthal NORD og KUNSTEN indgår i et så forbindende samarbejde. Begge udstillingssteder, byrum og borgere inddrages; hvorfor der med udstillingen vises en sjælden nytænkning.

Det samlede projekt indbefatter en omfattende udstilling i Kunsthal NORD, en i KUNSTEN's udstillingsrum på banegården, flaginstallationer på toppen af Nordkraft og i de gamle kedel- og turbinehaller, samt et 1,4 km langt gadeforløb af flag og vimpler, der visuelt binder de to kunstinstitutioner sammen. Anslaget i ”Flesh Tint Project” er farvehandlerens ‘hudfarve’, der visuelt er den nordeuropæiske ’grise’farve, som primært associeres til nordeuropæere og den ariske race. Og ved at benytte ’den hvide mands’ hudfarve og hudfarvede flag tematiserer Hesselholdt & Mejlvangs projekt national symbolik og udfordrer kulturelt bestemte normer om ”vi” og ”dem”.

Foto: Niels Fabæk, guirlande gågade. 

Foto: Niels Fabæk, Attack close up.  

Foto: Niels Fabæk, Attack of the Warprinted Eagels.

Foto: Niels Fabæk, Camouflaged Alligatores.  

Foto: Niels Fabæk, Camourfalged Alligators.

Foto: Niels Fabæk, Flag for the Home Front.

Foto: Niels Fabæk, Flag Union/ 20 Flags.

Foto: Niels Fabæk, Landscape with Mill.

Foto: Niels Fabæk, Line of Flesh Tinted Flags.

Foto: Niels Fabæk, view Lysthus, bamse og flagstang.           

Udstilling kan opleves på Kunsthal Nord og KUNSTEN – Museum of Modern Art indtil 27. april 2015, og du kan læse mere om udstillingen her: 

http://www.kunsthalnord.dk/forside.

http://www.hesselholdt-mejlvang.dk

Dertil har vi i næste nummer af Magasinet Kunst, som udkommer 20. marts en billedserie, hvor man kommer bag om processen med arbejdet op til udstillingen.

Bliv abonnent på Magasinet Kunst: 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer