Indkøbskurven er tom.
Hammershøis børnetegninger solgt på auktion - Af Camilla Holm Rautenberg
Hammershøis børnetegninger solgt på auktion - Af Camilla Holm Rautenberg

NYHEDER. Af Camilla Holm Rautenberg. 03.12.2020.

Hos Bruun Rasmussen Kunstauktion har man tirsdag solgt fem børnetegninger og malerier af Vilhelm Hammershøi for en samlet pris på 672.000 kr. Alle værker er lavet af kunstneren i alderen ni til atten år.

De fleste vil nok ikke mene at deres børnetegninger er meget værd (ud over ens mor selvfølgelig), men er man en kendt kunstner, stiger priserne lidt mere – eller meget mere – for ens børnetegninger. Vilhelm Hammershøis kunstneriske talent var allerede i en tidlig alder ikke til at tage fejl af. I tegningerne og malerierne kan man se hans særlig brug af den grå nuance og hans sans for skygger udfolde sig i en tidlig alder.

Vilhelm Hammershøi, Opstilling med geometriske modeller. Usigneret. Betegnet: Tegnet hos H. Grønvold, samt stemplet: Fremlagt i Skoleraadet 1/10 79. Kul og bly på papir. 31×34,5. Fra Bruun Rasmussen.

Vilhelm Hammershøi (1864-1916) er en af de største kunstnere vi har haft i Danmark. Både i Danmark, men også på den internationale scene er interessen for kunstneren fortsat stor. I 2019 satte han auktionsrekord med salget af maleriet ”Interiør fra Strandgade 30” til 31,5 mio., og nu beviser hans børnetegninger også at de kan være med i den dyre ende. Frederikke Hammershøi, Vilhelms mor, kunne allerede i en tidlige alder skimte sønnens talent, og derfor gemte hun på næsten alle hans børnetegninger og avisudklip fra en hel ung alder i scrapbøger.

Vilhelm Hammershøi, Vilhelm redder en papegøje i et træ på Frederiksberg Allé. Sign. V. 1873. Bly på papir. Bladstørrelse 20×17. Fra Bruun Rasmussen.

Tegningerne der blev solgt på auktionen, stammer fra en privat samling og har ikke førhen været til salg. Den ene tegning er fra 1873 og blev lavet da Vilhelm Hammershøi var blot ni år gammel. Tegningen hedder ”Vilhelm redder en papegøje i et træ på Frederiksberg Allé”, hvor moren på bagsiden har beskrevet motivet og årstal. Derudover blev yderligere fire tegninger og malerier solgt, hvoraf tegningen af papegøjen var den billigste der blev solgt til 22.000 kr.

Billedet øverst: Vilhelm Hammershøi, Opstilling med æbler og pærer i en kylix. Usigneret. Betegnet på underliggende papir Vilhelm Hammershøi Julen 1874. Bly på papir. 26×30. Uindrammet. Fra Bruun Rasmussen.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer