Indkøbskurven er tom.
Fire kvindelige billedkunstnere modtager hæderslegat
Fire kvindelige billedkunstnere modtager hæderslegat

NYHED: Af Ditte Wamberg.
12.03.2024.

Den 4. marts 2024 blev fire kvindelige billedkunstnere hædret med legater på tilsammen 400.000 kroner ved et arrangement i Den Frie Udstillingsbygning i København.

Legaterne uddeles én gang årligt og foretages af Anne Marie Telmányi født Carl-Nielsens Fond til støtte for kvindelige billedkunstnere over 40 år. Fonden er stiftet af afdøde maler Anne Marie Telmányi.

Hæderslegaterne gives til kunstnere som har udmærket sig ved ’en markant og prisværdig indsats’ og årets legatmodtagere er billedkunstnerne Kerstin Bergendal, Karen Harsbo, Kirsten Astrup og Margrethe Odgaard.

Som motivering for at hædre Kerstin Bergendal fremhæves blandt andet, at det er ’værker kendetegnet af dyb og oprigtig interesse for menneskelige relationer – og for samtalen i en form, hvor uenigheder får lov til at udvide vores forståelse af hinanden og af verden’.

Som en af begrundelserne for at hædre Karen Harsbo nævnes: ’Vi berøres slet og ret, når vi ser hendes keramiske værker, og de fylder os med lige dele undring og beundring, fascination og nysgerrighed’.

Motivering for at hædre Kirsten Astrup og hendes kunstneriske samarbejde med Maria Bordorff lyder blandt andet, ’Astrup Bordorff trækker på og blander frit, genrer som satire teater revy musical public service børne tv og opera i et samtidigt og ultra appellerende visuelt univers’.

Margrethe Odgaard hædres for hendes vigtige forskning og undersøgelse af de potentialer, der ligger indlejret i farver. ’I en form for modernismekritik formgiver og farvesætter Odgaard efter en ny og organisk dagsorden’.

Legatmodtagerne er valgt af fondens bestyrelse bestående af billedkunstneren Lise Seier Petersen, billedkunstneren Mette Winckelmann og advokat Simon Krogh (formand) med udgangspunkt i blandt andet ovenstående motiveringer.

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer