Indkøbskurven er tom.
Keramikerprisen 2016 uddelt på CLAY Keramikmuseum Danmark
Keramikerprisen 2016 uddelt på CLAY Keramikmuseum Danmark

NYHED: af Eva Mailund. 18.01.2016

Keramiker Anne Tophøj modtog d. 16. januar Keramikerprisen 2016 på 100.000 kr. for sit arbejde med keramiske brugsgenstande.

Prisen, der uddeles af Annie og Otto Johs. Detlef’s Fonde – OJD, skal styrke udviklingen af dansk keramik med særligt fokus på eksperimenterende og fornyende kunstneriske udtryk, og valget af dette års prismodtager begrundes med, at:

”Anne Tophøjs kreative proces er drevet af nysgerrighed. Hun udforsker bestandigt brugskeramikkens store område: kopper, fade, tallerkner, skåle… alt! Hendes arbejde er typisk båret af ønsket om at udforske forskellige aspekter af brug og funktion – desuden selvfølgelig materialer og teknikker, form og udtryk. Teknisk set er hun en mester!”

Siden stiftelsen i 2004 er der uddelt mere end 1 mio. kr. til især yngre keramikere og årets overrækkelse fandt sted i udbygningen af det nye CLAY Keramikmuseum Danmark, som Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde OJD er blandt hovedbidragsyderne til.  

Derudover uddeltes der to rejselegater af hver 50.000kr. Det ene modtog Turi Heisselberg Pedersen, der udforsker og arbejder med keramiske krukkeformer. Det andet legat deles af fem medlemmer af keramikergruppen VERSUS, Lea-Mi Enghold, Ane Fabricius Christiansen, Camilla Rishøj Nielsen, Mariko Wada og Sissel Wathne, hvis installation ’hun’ kunne opleves på Biennalen for Kunsthåndværk og Design i 2015.

Tophøj har haft talrige udstillinger i ind- og udland, er blandt andre repræsenteret på Trapholt i Kolding og Nationalmuseet i Stockholm samt fast underviser på Designskolens nye værksted SuperFormLab på Holmen, København.  

Læs mere her: http://claymuseum.dk/annie-otto-johs-detlefs-keramikpris-2016/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer