Indkøbskurven er tom.
Museumskøb på 2.1 millioner kroner
Museumskøb på 2.1 millioner kroner

Af: Ditte Haugstrup. 07.12.16.

På årets største og sidste internationale auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen blev der budt på malerier af bl.a. Marie Krøyer, Johan Thomas Lundbye og Martinus Rørbye – og det gik ikke stille for sig. Nivaagaard Malerisamling blev ejer af Rørbyes portræt af Professor Lorentzen med et museumskøb på 2.1 mio. kr.

Man kan forestille sig, at der har været varmt i auktionshuset Bruun Rasmussen, beliggende på Bredgade i indre København, da årets sidste (og største) internationale auktion blev skudt i gang med et museumskøb på 2.1. mio. kr. Det var Nivaagaard Malerisamling, der lagde det højeste bud på et portræt af Professor Lorentzen fra 1827 af Martinus Rørbye.

Portrættet ”Portraitfigur af Hr. Professor Lorentzen i hans Attelier” viser Rørbyes egen lærer, professor C. A. Lorentzen, i sit atelier på Charlottenborg. Maleriet indeholder mange detaljer, særdeles interessant er det ufærdige maleri af Holbergs ”Abracadabra” der står på staffeliet foran professoren.

Martinus Rørbye, Portraitfigur af Hr. Professor Lorentzen i hans Attelier, 1827. Foto: Venligst udlånt af Bruun Rasmussen

Marie Krøyer, Dreng på skammel, 1887. Foto: Venligst udlånt af Bruun Rasmussen

Man havde set frem til salget af Marie Krøyers malerier og tegninger. Det er sjældent at Krøyers værker udbydes på auktion, og denne dag var der hele 30 værker udbudt. Højeste hammerslag på 35.000 kr. faldt på maleriet ”Dreng på skammel” fra 1887 som gik til Skagens Museum, der desuden købte over halvdelen af de udbudte Krøyer-værker.

Derudover erhvervede Skovgaard Museet sig tre malerier af P.C. Skovgaard. Ribe Kunstmuseum købte to værker af Johan Thomas Lundbye. Den Hirschsprungske Samling købte to værker af henholdsvis Johan Thomas Lundbye og Viggo Johansen.

Se alle museumskøbene her: http://www.bruun-rasmussen.dk/item-link.do?lnk=Museum

Foto: Jesper Bruun Rasmussen sælger Rørbyes maleri for 2,1 mio. kr. Foto: Venligst udlånt af Bruun Rasmussen

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer