Indkøbskurven er tom.
Kunst i naturen
Kunst i naturen

NYHED: Af Louise R. Christensen.

6. april 2018.

Med støtte på 400.000 kr. fra Statens Kunstfond åbner Hanstholm Art Space til juli. Udstillingsplatformen i Nordjylland skal skabe en kunstscene, for både danske kunstnere og samtidig lave et samarbejde med kunstnere fra de andre nordatlantiske lande. 

Thisted kommune har lavet en gennemgribende istandsættelse af Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm. Stedet skal tilbyde rammer for forskere og kunstnere, der er interesseret i dialogen mellem kultur, kunst og naturen. Der vil blandt andet være mulighed for udstillinger, kunstnerophold og værksteder. 

Den lokale befolkning og publikum vil få mulighed for, ikke kun at se kunstnernes værker, men også kunne deltage i debatarrangementer og forskellige formidlingsinitiativer. Dette skal ske i samarbejde med flere turistaktører i området.  

Det er et spændende initiativ til et naturrigt men ”kunstfattigt” område. Stedet har jo netop roen i naturen, og al kunstnerisk fokus er omgivet af de bølgede bakker, havets lyde, og lysets forskellige toner. Det kan da kun inspirere til nye projekter.

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark eller bare vil ud i landet, kan du fra d. 5. juli opleve fotokunst af Morten Barker. Senere vil den finske kunstner Mari Keski Kausi skabe en saunainstallation i landskaberne omkring Hanstholm.

Se mere om Hanstholm Art Space og Det Nordatlantiske Fyr her:

http://www.hanstholmfyr.dk

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer