Indkøbskurven er tom.
Visionær Kunsthus i Athen - af Helene Olesen
Visionær Kunsthus i Athen - af Helene Olesen

OMTALE: 13. november 2014.

Den danske kunstner Augusta Atla åbner en kunstnerisk legeplads i Athen. Målet er at skabe nye udfoldelsesmuligheder for kunsten.

MAISON MACA er navnet på et nyt kunstnerisk tiltag af den danske kunstner Augusta Atla. Et 130 m2  stort pakhus beliggende midt i hjertet af Athen skal fremover danne rammen omkring et kunstnerisk initiativ, hvor der skal være plads til åben dialog, og plads til at udforske og eksperimentere med kunstarterne.


Billede fra terrassen i Athen - Foto: Augusta Atla.

Den smukke udsigt fra MAISON MACA - Foto: Augusta Atla  

Multifunktionel kunstatalier

Hele ideen med projektet er at skabe et hjem for kunsten. Augusta Atlas vision er at skabe et sted og et forum, hvor kunsten kan få mulighed for at udfolde sig på sine egne præmisser. Hun mener, at kunsten i høj grad er defineret ud fra nogle visuelle og økonomiske aspekter. Derfor vil hun gerne skabe et sted, hvor der er plads til at eksperimentere uafhængigt af disse præmisser. Derudover er det planen, at huset skal være vært for forskellige kunstarrangementer, som eksempelvis udstillinger, performances, og workshops. Tanken er også, at huset skal agere værested for 3-4 kunstnere om året. Det vil sige, at kunstnere vil få mulighed for at bo og arbejde i huset i en periode. Desuden kommer pakhuset også til at fungere som Augusta Atlas eget hjem og atalier.  


Udstillingslokale - Foto: Augusta Atla. 


Augusta Atla - Foto: Simone Sandahl og Augusta Atla. 


Værker af Augusta Atla - Foto: Augusta Atla. 

 

Visuel Kunstner

Augusta Atla er specielt kendt for sine æstetiske collager og visuelle performances. Hun er særligt inspireret af tematikker omkring vækst, fertilitet og kærlighed, da det for hende er essentielle begreber i vores tilblivelse og fundamentet for vores tilværelse.

Hun bruger gerne sig selv i sine performances både fysisk og mentalt. Kvindefiguren er et centralt omdrejningspunkt for mange af hendes værker.

I flere af hendes collager portrætterer hun kvinden som en dukke og denne dukke fungerer som ironisk kommentar til stereotype forestillinger om kvinden.

Augusta Atla fra terrassen i Athen - Foto: Augusta Atla. 

Augusta Atla er født og opvokset i København. Fra 2003-2007 bor og studerer hun i London. Hun læser blandt andet en bachelor i kunst på Goldsmith College, University of London. Herefter tager hun en master i kunsthistorie og teori fra AA School, Architectual Association i London. Siden 2003 har hun en stor del af tiden været bosat i London, men har også boet og arbejdet i New York, Venedig, Milano, Rom, København, Paris og nu Athen. Desuden udkom hun i 2012 med bogen Viva Arte i samarbejde med Horsens Kunstmuseum.

Den 14. november vil der være officiel åbningsevent hvor alle er velkomne. Der vil blive vist kunstværker af fire forskellige kunstnere, henholdsvis Helene Nymann og Simone Sandahl, som begge er fra Danmark samt Stefanos Kamaris og Nikolaos Branidis, der begge er fra Grækenland. Og så vil det selvfølgelig også være muligt at opleve flere af Augusta Atlas værker.

Læs mere om Augusta Atla her 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer