Indkøbskurven er tom.
#VÆRKDINVERDEN
Rejser, Kultur & Event

Another Public er aktuel med kunstkampagne.

Af Ane Panholm.
11.05.2021.

Fra 1. - 31. maj er kunstbureauet Another Public aktuel med kunstkampagnen #VÆRKDINVERDEN, som sætter fokus på kunstens evne til at forandre unges oplevelse af deres by. Kampagnen besøger forskellige byer og er i år taget til Ærøskøbing, Vejle, Fredericia og Kolding med udstillingen Make A Move, som drejer sig om byrummets bevægelser og forbindelser.

Udstillingens værker er lavet i et samarbejde mellem byernes unge og kunstnerne Pelle Brage, Molly Haslund og Karoline H. Larsen, som er eksperter indenfor den deltagerbaserede kunst. Målet er at udvikle viden om unges forhold til byerne og kunstens potentiale i byudviklingen. Kunstværkerne skabes ud fra eksisterende værker i byerne, hhv. Randi & Katrines kunstfærge, der lægger til i Ærøskøbing havn, Anders Bonnesens kunstfortov i Vejle og Nils Erik Gjerdeviks væltede elmaster langs motorvejen mellem Fredericia og Kolding.

I Ærøskøbing havn lægger Randi & Katrines kunstfærge til kaj. Sammen med de lokale unge bringer kunstner Pelle Brage, med værket Ærø viser vejen, færgens farverige figurer til live som oppustelige skulpturer, der placerer sig rundt omkring på havnen. Kunstværket fokuserer på verdens klimakrise og skaber en alternativ margueritrute til problemfyldte steder. Samtalen og de uformelle møder er i centrum ved hovedkvarteret foran værftet, som både fungerer som visuel markør, værksted, socialt mødested og strategisk ’hub’ for en mere klimavenlig verden.


Randi & Katrine, Kunstfærgen af (2012). Foto: Another Public.

I Vejle inviterer kunstner Molly Haslund de lokale unge til at deltage i Alphabet Camp - en midlertidig mobil skriveklub, der bevæger sig gennem byen for at definere et nyt blik på byen gennem erindringer, sansninger og fiktive forestillinger. De unges oplevelser og registreringer fra turen samles og udgives til sidst i en bog. Værket udspringer fra byens nye bogstavsfortorv, et værk skabt af kunstner Anders Bonnesen i 2018. Tilsammen danner fliserne en krydsogtværs med ord og sætninger, der bryder med den vanlige bevægelse i byen og skaber forandring i vores tankemønstre.


Anders Bonnesen, Kunstfortovet (2018). Foto: Another Public.

I Fredericia og Kolding sætter byens unge sammen med kunstner Karoline H. Larsen fokus på menneskers adfærd i byen. I værket Reflect sættes lysende statements og grafiske mønstre op med reflekterende tape for at teste, hvordan selv små ændringer i den visuelle infrastruktur kan skabe nye adfærdsmønstre og forbindelser mellem steder. Værket udspringer fra oplevelsen af de væltede elmaster langs motorvejen mellem de to byer, et værk skabt af kunstner Nils Erik Gjerdevik i 2014.


Nils Erik Gjerdevik, Væltede Master (2014). Foto: Another Public.

Udstillingerne kan opleves frem til d. 31. maj 2021.

Du kan læse mere om kampagnen her.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig