Indkøbskurven er tom.
København Danser efteråret i møde.
Scene, Film & Bøger

Ny international dansefestival på Østre Gasværk Teater fra 2. september.

FOROMTALE: Af Christina Collet Hvolgaard
26. august 2021

Verden kommer til Danmark, når elleve af verdens bedste balletdansere fra San Francisco Ballet åbner Danmarks nye internationale dansefestival ”København Danser” på Østre Gasværk Teater. København Danser har sammensat et attraktivt program, der både rummer udødelige klassikere fra ballettens historie og tre helt nye værker, som er skabt til festivalen.

San Francisco Ballet er blandt de bedste kompagnier i verden, og København Dansers kunstneriske leder Ulrik Birkkjær er selv solodanser hos det amerikanske kompagni til hverdag. Vi kan glæde os til at opleve Birkkjær og hans kolleger på scenen på Østre Gasværk Teater 2-5. september 2021.


Dansere: Sofiane Sylve og Carlo Di Lanno. Fotograf: Jack Devant.

Vi kan bl.a. glæde os til en enestående mulighed for at opleve den mere end to hundrede år gamle pas de deux ”Le Corsaire”, som blev skabt af den russiske ballets grundlægger Marius Petipa. Derudover venter genistreger fra betydningsfulde koreografer som George Balanchine og Jerome Robbins der begge fornyede balletgenren med deres banebrydende koreografier i 1960’erne og 1970’erne. Ulrik Birkkjær kan opleves i Robbins’ klassiker ”In the Night”. Programmet udfolder sig videre med ny-klassiske koreografiske mesterværker af både William Forsythe og Paul Taylor.


Fra Le Corsaire Pas de deux af Marius Petipa. Dansere: Misa Kuranaga og Angelo Greco. Fotograf: Erik Tomasson.

San Francisco Ballet vil ligeledes præsentere deres eget bud på balletten anno 2021 med en verdenspremiere på tre helt nye værker fra deres unge koreografer. Med udgangspunkt i deres egne erfaringer som henholdsvis kvinde, POC (Person of Colour) og LGBT-aktivist har de tre koreografer Danielle Rowe, BabaTunji Johnson og Myles Thatcher skabt deres personlige værker om ligestilling og diversitet. Med stor respekt for ballettens tradition vil solodanserne Sarah Van Patten, Dores Andre, Frances Chung, Misa Kuranaga, Sasha De Sola, Joseph Walsh, BabaTunji Johnson, Esteban Hernandez og Ulrik Birkkjær give festivalens publikum en forsmag på, hvor moderne ballet er på vej hen.


Fra In The Middle Somewhat Elevated af William Forsythe. Danser: Francis Chung. Fotograf: Erik Tomasson.

København Danser har en mission om at ville være Danmarks nye store dansefestival. Festivalen vil intet mindre end at give et dansk publikum mulighed for at opleve moderne dans og ballet på allerhøjeste internationale niveau, fra de bedste dansekompagnier i verden på københavnske scener.

Ud over mødet med San Fransisco Ballets solodansere kan vi under festivalen også glæde os til at opleve Pina Bauschs ikoniske opsætning af ”Le Sacre du Printemps” med musik af Stravinsky, der her opføres i en ny version med dansere fra 14 afrikanske lande.

Pina Bausch bliver med god grund betragtet som en af de vigtigste koreografer i det 20. århundrede og ”Le Sacre du printemps” er blandt hendes allerbedste værker. Under København Danser vil denne nye version af det berømte ofringsritual blive udfoldet af det moderne dansekompagni École des Sables, når de på dramatisk vis byder foråret (eller i dette tilfælde, efteråret) velkommen på en scene dækket af jord i perioden 29. september til 3. oktober.

København Danser for os på Østre Gasværk. Der er stadig få billetter tilbage.

Læs mere på festivallens hjemmeside

Til efteråret 2021 kan man på Østre Gasværk Teater opleve:
San Francisco Ballet Solodansere
Gallaprogram, 2. september - 5. september 2021
Pina Bausch + Ecole des Sables + Sadler’s Wells
Le Sacre du printemps og common ground[s], 29. september - 3. oktober 2021
Batsheva Dance Company
YAG af Ohad Naharin, 9. oktober - 10. oktober 2021

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig