Indkøbskurven er tom.
3daysofdesign 2022
Rejser, Kultur & Event

Ti emner fra årets program.

3daysofdesign

Inspiration: Af Tina Kristensen.
20.06.2022.

Fra onsdag til fredag i sidste uge fandt 3daysofdesign sted i København. Her er ti nedslag fra det omfattende og skønt varierede program – fra GUBIs al Fresco-stemning til Fritz Hansens semitransparente pavillon på Designmuseum Danmark.

Mangt en orange ballon svævede rundtom i hovedstaden og markerede, at netop hér var et venue med tilknytning til 3daysofdesign. For en gangs skyld var vi heldige med vejret og stemningen var høj – sådan lidt afslappet festlig iblandet den vedholdende postcorona-glæde over at kunne mødes ansigt til ansigt.

At 3daysofdesign siden eventet første gang løb af stablen i 2013 er vokset og har fundet sin form, er der vist ingen, der kan være i tvivl om. Flere store brands har endda valgt at fokusere på 3daysofdesign fremfor at deltage i Milan Design Week og der bliver virkelig gået til markronerne med lanceringer, fester og events i lange baner. Det er umuligt at nå alt. Men her er ti nedslag fra programmet.

Fritz Hansen
Et af årets helt store overraskelser var den fantastiske pavillon i Designmuseum Danmarks gård bygget særligt til lejligheden, hvor Fritz Hansen i en æstetisk fejring af deres 150års jubilæum bl.a. fremviste et udvalg fra Skagerak. Pavillonen er tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen og er opbygget som en skallignende, transparent struktur, der slipper dagslys og natur ind - en meget stemningsfuld kulisse for design fra Fritz Hansen. Efter 3daysofdesign får Pavilionen lov at leve videre nogle måneder som platform for Designmuseets sommerskoler, udstillinger og workshops mm.


Fritz Hansen Pavilion. Foto: Laura Stamer

Montana Furniture
Nøgleordene for dette års 3daysofdesign var ”Remember to Play”. Ord der heldigvis er åbne for mange fortolkninger og i den grad også blev fortolket alsidigt af de forskellige brands. Et af de steder, man på ret håndfast og defineret vis havde sat ordene i spil, var hos Montana Furniture. I fremvisningen af serien Montana Kids i en skøn varieret farvepallet, var leg utvetydigt (og meget naturligt) i højsædet.


Montana Kids. Pressefoto.

GUBI
Det legende havde i den grad også fundet vej til GUBIs showroom i Nordhavn, hvor temaet var ”al Fresco” med blandt andet Bohemian 72 Collection af Gabriella Crespi i centrum. Efterårets nyheder, herunder Basket Collection af Joe Colombo og en ny version af den tidløse Beetle-stol blev fremvist i stemningsfulde tableauer. Udover de iscenesatte øer, mange med masser af grønt og enkelte udendørs, så havde man i samarbejde med Helle Høgsbo Krag dækket et eventyrligt langbord fyldt med overraskende detaljer.


Gubi. Helle Høgsbo Krag. Foto: Magasinet arkitektur/design


Gubi, Bohemian 72, Gabriella Crespi. Pressefoto.

Et ikon relanceres
Hos Fredericia Furniture kunne man opleve udstillingen “The Peoples Chair” kurateret af designer Jasper Morrison. I anledningen af at Børge Mogensens ikoniske J39 stol i år kan fejre 75års jubilæum, har man relanceret stolen i en limited edition med søgræs.


Fredericia Furniture. The Peoples Chair kurateret af Jasper Morrison. Børge Mogensens J39. Pressefoto.

Nyt møbelsæt af Hans Bølling
Hos Brdr. Krüger brugte man 3daysofdesign til at lancere en ny møbelserie designet af Hans Bølling. Et sæt der er blevet til i samarbejde med Brdr. Krüger og AHEC og som blev vist i en smuk og gennemarbejdet iscenesættelse af Sara Martinsen i Brdr. Krüger Showroom i Bredgade. 


Brdr. Krüger, The Home of Hans Bølling. Pressefoto.


Hans Bølling i sit hjem. Foto: Norm Architects.

The AUDO
Menu startede med køkkenudstyr men en tur rundt på ”The Audo” er en rejse ind i brandets visioner og overgang til livsstilsbrand. Her vil man skabe et inspirerende univers. Under 3daysofdesign kunne man blandt andet tage et kig i hotellets velindrettede værelser. 


MENU, 3daysofdesign 2022, The Audo. Foto: Mario Depicolzuane.

Korpussølv og spejlinger
Hos Georg Jensen på Amagertorv viste man særudstillingen ”Shaped by Silver” skabt i samarbejde med Spacon & X. Her havde designteamet været i arkivet og besøgt sølvsmedjen for at dykke ned i håndværket og den nedarvede tradition. Smedjen, der er at finde på samme adresse, er ”virksomhedens bankende hjerte”, ifølge Ida Heiberg Bøttiger der er arkivansvarlig hos Georg Jensen. Resultatet var en udstilling der både pegede mod fortiden og fremtiden, og hvor sølvet i høj grad blev iscenesat med virkemidler der understreger materialet og dets mange muligheder.  


Georg Jensen x Spacon & X. Foto: Magasinet arkitektur/design.

Kongernes Lapidarium – nu med design
Flere venues bød på gruppeudstillinger, hvor man kunne slå mange fluer med et (enormt) smæk. Således kunne man også i Kongernes Lapidarium hos DDcated stifte bekendtskab med et udvalg af designs. Fra en 3dprintet lampe til en æstetisk sfære der fanger udsigten gennem et vindue.


Lise Vester, Dream View, 3daysofdesign 2022. Foto: Lise Vester.

Skandinaviske rødder
Hos NORR11 kunne man under 3daysofdesign opleve udstillingen ”Utopia” hvor man kunne slænge sig i bløde 70erinspirerede møbler, hvoraf de fleste er skabt over de seneste to år. Inspireret af sammensmeltningen af hjem og kontor under og efter pandemien har man haft fokus på komfort. Det er blandt andet blevet til en sofa med en ryg, der nærmest ser ud til at svæve.


NORR11, Hippo Sofa, Barnum Col 24. Foto: Morten Bentzon.

Getama
Hos Getama finder man mere en 120 års dansk designhistorie. Her blev man inviteret indenfor i det nyrenoverede showroom, en tidligere privat lejlighed fra 1888, med en masse separate stemningsfulde rum med højt til loftet, stuk og træpaneler. Blandt andet har man under renoveringen tilført nye farver på væggene (i stedet for tidligere blomstret tapet), og den smukke imponerende store lejlighed dannede rum for fremvisning af hele samlingen, minus et par enkelte elementer. 


Getama. 3daysofdesign. Foto: Magasinet arkitektur/design.

3daysofdesign fandt sted d. 15.-17. juni 2022

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig