Indkøbskurven er tom.
Mesterlige papirværker
Scene, Film & Bøger

Skin of paper – Peter Callesen

Mesterlige papirværker

Af Tina Kristensen
Publiceret i magasinet kunst nr. 2, 2024. 

Det er imponerende, hvad Peter Callesen kan få papiret til at gøre. Med kirurgisk præcision og en fantasifuldhed af en anden verden skaber han et unikt univers af papir. Nu kan et stykke af dette mageløse papirunivers blive dit.

Nærværende monografi er ikke blot en fortælling om en kunstners virke, det er et kunstværk i sig selv – og indeholder faktisk helt bogstaveligt flere værker, skabt af kunstneren til netop dette format. På tekstsiden er bogen i særdeleshed også læseværdig med bidrag af Barry Schwabsky, Merete Pryds Helle, Kristian Ditlev Jensen, Henrik Oxvig, Josephine Nielsen-Bergqvist og Maja Lee Langvad. Der er en fin tyngde uden at overskygge papirkunsten, der udfoldes smukt over siderne.  

Det hele åbner med et interview af Natalia Gutman, og så går man ellers direkte til biddet, med en vejledning til hvordan man skal behandle “papirmanden” på efterfølgende side, for at “slippe værket løs” om man så må side.

Det er en genistreg at give læseren mulighed for at starte rejsen med at have fingrene i papiret og møde værket og virket på så håndgribelig vis. Således inspireret kan man over de næste mange sider skiftevis dykke ned i tekster og værkfotos samt en række miniværker, hvoraf de mere krævende endda byder på videoinstruktioner, man kan tilgå via en QRkode. Mon ikke nogle af disse værker bliver at finde på læsernes vægge fremover.  

Det er en anbefalelsesværdig bog fuld af overraskelser.  

Man har senest kunnet opleve Callesens værker udfoldet i soloudstillingen "På dybt vand" på Skive Museum. Denne udstilling rykker videre til Telemark Kunstmuseum i Norge den 8. juni under navnet "Et hav af papir". Derudover er han lige nu med i gruppeudstillingen "The Dark Side" på Vendsyssel Kunstmuseum, der vises frem til d. 11. august.

Forfatter: Peter Callesen – med bidrag af Barry Schwabsky, Merete Pryds Helle, Kristian Ditlev Jensen, Henrik Oxvig, Josephine Nielsen-Bergqvist og Maja Lee Langvad
336 sider, 475 kr.
Forlag: Peter Callesen  

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig