Indkøbskurven er tom.
Studio ThinkingHand udstiller på Wonderland Art Space
Studio ThinkingHand udstiller på Wonderland Art Space

OMTALE: Af Anna Cæcilia Fløche.
12.10.2018.

Studio ThinkingHands fascinerende værker udfolder sig i mødet mellem bær, svampe, blomster og beton, jern og epoxy. Udstillingen kan opleves på nyåbnede Wonderland Art Space, på Frederiksberg, frem til 7. december 2018. 

Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen udgør til sammen den dansk-australske kunstnerduo Studio ThinkingHand og er netop nu aktuelle med deres første soloudstilling, Amongst Ruins. Udstillingen kan opleves på WAS (Wonderland Art Space). Til en vellykket fernisering, fredag d. 6. oktober, var en masse mennesker mødt op for at deltage i åbningen af udstillingen og samtidig markere det kreative bureau Wonderlands relancering af Wonderland Art Space. Nok er rammer for Wonderland Art Space, et forholdsvis lille lokale, på Frederiksberg, men menneskemængden var alligevel imponerende stor og en stor del af festlighederne foregik derfor udendørs, foran galleriets indgang. Og det kommer formentligt ikke som den store overraskelse, at Wonderland Art Space forstår at afholde en fernisering, for fra 2008-2011 markerede de sig som en eklatant del af det kunstinteresserede, kreative københavnske miljø.


Foto: Wonderland Art Space. 

Wonderland Art Space
Det er det velansete kunst- og kulturmagasin Wonderland der står bag WAS. WAS er grundlagt af Sofie Hardinger og Simon Nygaard og fungerer som en naturlig forlængelse af Wonderlands virke som magasin. WAS benytter sig af deres indsigt i kunstens verden og hvad der rører sig og har på den måde skabt vedkommende og aktuelle udstillinger, med stor succes. WAS vandt bl.a. titlen som Byens Bedste Nye Galleri i 2008. Fra 2011 til nu har Wonderland hovedsageligt beskæftiget sig med kreative kampagner, sociale medier og design for en række forskellige brands. Nu ser det dog ud til, at de er klar til anden omgang i galleriverdenen, med Studio ThinkingHands Amongst Ruins, som første, spændende udstilling.

Amongst Ruins
Studio ThinkingHand arbejder både med installationer og performances. Duoen beskæftiger sig ofte med temaer som rum, tid, oplevelser, empati og værdi. Særligt rum, tid og værdi virker aktuelt i udstillingen Amongst Ruins, hvor rum og tid præger evolutionen af elementer fra naturen og hvor spørgsmålet om, hvad vi tillægger værdi, trænger sig på.
Alle værker på udstillingen tager afsæt i svampenes univers og naturens egne processer er i fokus. Svampe, planter, blomster og bær. Forskellige stadier af dyrkning og forrådnelse. Men udtrykket er lækkert og der er noget eventyrligt over de værker der ligner udsnit af en skovbund, i gyldne toner. Det levende og naturlige er fanget bag blanke overflader af epoxy. Indkapslet i forskellige organiske former, som enorme petriskåle, hvori naturen udvikler sig i sine fascinerende farver og former, opstillet på ruinlignende opsatser. Værkerne er, indenfor kontrollerede rammer af jern og beton, overladt til sin egen proces og udvikling af udtryk, i det flere af elementerne har gennemgået forrådnelse eller dyrkning over flere måneder.  


Foto: Wonderland Art Space. 

I udstillingens pressemeddelelse beskriver Studio ThinkingHand det som en form for kommunikation med naturen: “I en slags samtale med naturen ønsker vi at give plads til at observere forskellige skalaer inden for rum, tid og transformation. Vi søger at skabe en helhedsoplevelse som retter nysgerrigheden mod en mangefacetteret og divers sameksistens, og hæver blikket ud over det forsimplede og ind i en sammenhængende fortælling tid, rum og liv. Til denne udstilling har vi arbejdet med temaer som kollaps og forgængelighed, og ser nærmere på de kræfter der lever iblandt ruinerne af det vi som samfund finder værdifuldt.”

Sidstnævnte, ruinerne, indgår også i udstillingens titel og fornemmes også i oplevelsen af værkerne. For det er som at blive præsenteret for en ellers overset skønhed. Elementer af natur og evolution, som vi formentligt alle kender til, fordi den er omkring os, men som her – i bogstavelig forstand – er sat i nye rammer.


Foto: Wonderland Art Space. 

Studio ThinkingHands udstilling, Amongst Ruins, er en lille og intim udstilling som præsenterer værker med betagende tyngde og dybde. Absolut et besøg værd.

Udstillingen kan opleves 5.oktober 2018 til 7. december 2018.

WAS (Wonderland Art Space)
Lykkesholms Allé 27
1902 Frederiksberg C
Tir-fre 12-17, ons 14-19.30 og efter aftale.
Gratis Entré.

Læs mere:
Studio ThinkingHand www.studiothinkinghand.com
Wonderland / WAS (Wonderland Art Space) www.madeinwonderland.dk

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer