Indkøbskurven er tom.
Spændende kunst på Art Copenhagen - af Helene Olesen
Spændende kunst på Art Copenhagen - af Helene Olesen

OMTALE

Spændende kunst på Art Copenhagen

I morgen åbner Art Copenhagen og det betyder kunst fra både danske og internationale kunstnere.

Op imod 50 danske og udenlandske gallerier har fundet vej til Forum i København i anledningen af Art Copenhagen. De vil hver især præsentere en bred vifte af nye, så vel som etablerede kunstnere. Magasinet kunst har foretaget et par enkelte nedslag i, hvad du kan glæde dig til på årets kunstmesse.

Ung dansk kunst

Galleri KIRK fra Aalborg præsenterer blandt andre den danske kunster Jonas Pihl, som efterhånden har etableret sig på den danske kunstscene. Pihl arbejder med tematikken omkring tid og rum, og udtrykker sig gennem flere forskellige kunstformer herunder maleri, collage, skulpturer, lyd og installationer. Perspektivet er et centralt element i værkerne, som skaber en tredimensionel effekt, der giver værkerne rum og dybde. Pihl har i samarbejde med Galleri KIRK desuden været en del af projektet ”Out in the Open”. Projektet havde til formål at skabe mere kunst i Aalborgs bybillede med fokus på murmalerier. Derudover præsenterer galleriet også en solostand med den danske kunster Jacob Brostrup. Læs mere om Jonas Pihl og Galleri KIRKs andre kunstnere på messen her.


Jonas Pihl - untitled - Foto: Jonas Pihl 

Jacob Brostrup - untitled, 2014 - Foto: Jacob Brostrup 

 

Visuel kunst fra Rumænien

Hans Alf Gallery viser både danske og udenlandske kunstnere. Blandt andet vil der være værker af den rumænske kunster Remus Grecu, der med sin visuelle kunst viser stor teknisk kunnen. Han arbejder med oliefarver på lærred og finder primært sin inspiration fra egne drømme. Han fanges i sin egen fantasi, hvor han dyrker ritualet og stiller spørgsmålstegn ved, hvem der opstiller disse ritualer og hvad de skal gøre godt for.

Han har desuden tidligere udarbejdet malerier, der er blevet brugt til musikvideoer af internationale musikere som Madonna og Scissor Sisters. Find mere information om Remus Grecu og Hans Alf Gallery her

Remus Grecu - The ritual 2, 2013 - Foto: Hans Alf Gallery 

Remus Grecu - Limbo, 2013 - Foto: Hans Alf Gallery 

 

Modificeret fotokunst

Det er også muligt at finde fotokunst på messen, og et af de gallerier, der er med på fotofronten er Galerie Pi. De har inviteret den danske fotokunster Jacob Juhl ind i deres stand, og han har en lidt utraditionel tilgang til arbejdet med fotomediet. Han modificerer fotografierne ved at eksperimentere med de materialer, hvorpå billederne bliver printet. Det er blandt andet materialer som træ og aluminium. Derudover arbejder han meget med digital fotomanipulering, fotocollage og udskårne fotografier. Juhl arbejder med temaer som selviscenesættelse og identitet. Derfor bevæger hans kunst sig ofte i spændingsfeltet mellem det at være sig selv og det at se sig selv udefra. Læs mere om Galerie Pi og Jacob Juhl her

Jacob Juhl - Out of my hands #2, 2012 - Foto: Jacob Juhl 

Jacob Juhl - Holy, holy, holy #5, 2012 - Foto: Jacob Juhl 

Udover de mange gallerier vil det også være muligt at opleve installationskunst på messen. Pontus Kjerrmann viser ”Drømmenes Hus”, Lars Lundehave Hansen viser ”Eternal Storm” og den tyske kunster, Peter Riek, er aktuel med kunstværket ”Meine Schiffe sollen brennen”.  Derudover byder sceneprogrammet på performancekunst af Kjartan Hansen og Sisters Hope. Læs Magasinet Kunsts omtale af performancekunsterne her.

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer