Indkøbskurven er tom.
Fra ublu stentøj til genfortryllet natur
Fra ublu stentøj til genfortryllet natur

Reportage af Nicoline Thoning
7. april 2015

Der sættes knald på sanseoplevelsen hos Nordahl & Nissen Contemporary, det nye galleri i Bredgade, hvor man for tiden kan opleve mange finurlige kunstværker. Det er fantastisk, hvordan et galleri kan rumme så megen forskellighed uden at virke rodet, men i stedet blot sprudle af mangfoldighed.

Tattoos og tegneserier
I et af rummene er tegneseriekunstneren Tatiana Maria Goldbergs store farveløse figurative værker placeret side om side med Rune Christensens farvestrålende portrætter. Særligt her gør forbindelseslinjerne mellem de to kunstneres forskellige værker opmærksom på sig selv. Det tegnede og fortællende element fra Tatiana Maria Goldberg værker genfindes i Rune Christensen protrætter i form af tatoveringerne. På den måde skinner værkerne stærkere i lyset af hinanden.

Tatiana Maria Goldberg, Min Smukke Moster, blæk på papir

Rune Christensen, Ukendt portræt, akryl på lærred.      

Kæk og ublu stentøj
Henne ved et af de store vinduespartier stod en glasmontre med Lene Winthers stentøj. Ved første øjekast var de for obskure til at jeg ville begive mig tættere på, men til sidst måtte jeg overgive mig til min nysgerrighed. De var fascinerende ublu med deres udtalte morbiditet. Og de mange groteske detaljer af sammensyede rygge og tydelige haleben, sammen med de poppede solbriller og lakerende røde negle bibringer et kækt udtryk. På den ene side følte jeg stort ubehag ved at betragte dem, men på den anden frydes jeg ved at opdage nye detaljer, jeg kunne forarges over. Skulpturerne er langt fra pyntelige i min optik, men ikke desto mindre sigende og minder mig om Kviums skæve menneskeskildringer, hvor det fordrejede og groteske ligeledes er i fokus.           


Lene Winther, Miss Greenland, stentøj.  

Vi er alle forbundet  
En af de faste kunstnere, som galleriet udstiller, er Birgitte Støvring, hvis værker arbejder med spejlingsmotiver, hvorigennem hun tematiserer en holistisk tanke om forbundenhed. Og titlen på det enorme farvestålende oliemaleri, som indtager lokalet er naturligvis ”Forbundet”. Det viser to kvindeskikkelser, der er sammenbundet både i krop og sind. På den måde kommer maleriet til, at illustrere en tanke om, at mennesket kun kan fungere, hvis det tager alle menneskets behov i betragtning – de fysiske såvel som de psykiske. Men samtidig skildrer maleriet også, at der ikke kun er en forbundenhed mellem menneskets enkeltdele, men også individer imellem. Så man finder også i værket et holistisk samfundssyn, der betragter samfundet som en organisme.  

Birgitte Støvring, Forbundet, Olie på lærred.                     

At male stilheden frem  
Det er en helt unik farvesammensætning, som findes i Camilla Wests landskabsmalerier, der også er en af de faste kunstnere hos galleriet. Hendes landskaber fremstår poetiske og uberørte. Camilla West genfortryller naturen; En tavshed males frem for beskueren og værkerne emmer af en forløsende ro.

Camilla West, 26/12-14, olie på lærred.   

Jeg var så heldig, at få en forsmag på nogle af værkerne til den kommende solo-udstilling med Camilla West. Og billederne er utvivlsomt smukke. Jeg fik dog en oplevelse af ensartethed med den horisontale linje som omdrejningspunkt i næsten alle malerierne. Men når det så er sagt, var de værker som fangende min opmærksomhed ganske enkelt tryllebindende og indhyllede mig med deres fredfyldte og tyste stemning.

Camilla West, Vintersol, olie på lærred.   

Særligt værket ”Vintersol” er i sit farvesammenspil helt utrolig, og rammer idyl såvel som en nerve af rå natur med kontrasten mellem den varme himmel og det kølige snelandskab.  Så det er ikke uden grund, at Camilla West er blevet sammenlignet med tunge navne som Edward Weie. For når lyset, farverne og det sydfynske øhav fylder hendes lærred skabes et rent og særegent udtryk, der er altomsluttende og lader tiden stå stille.  

 Louise Langgaard, Connections Grand St., olie på lærred.


Lene Winther, Memento Mori, stentøj.          

Camilla West ”Stilhed” kan ses fra ferinseringen fredag 24. april 17.00 -20.00, hvor kunstneren selv vil være tilstede. Udstillingen løber frem til 20. juni 2015.  

Hjemmesiden er under opbygning, men mere information om galleriet og udstillinger findes på: https://www.facebook.com/nordahlnissen

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer