Indkøbskurven er tom.
Illum fejrer Berthel Thorvaldsens 250-års fødselsdag - Af Camilla Holm Rautenberg
Illum fejrer Berthel Thorvaldsens 250-års fødselsdag - Af Camilla Holm Rautenberg

NYHEDER. Af Camilla Holm Rautenberg. 18.11.2020.

I anledning af Berthel Thorvaldsens 250-års fødselsdag torsdag d. 19. november, har Illum besluttet sig for at hylde den danske billedhugger i deres butik i byen. Også på Thorvaldsens Museum går fejringen af kunstneren for alvor i gang d. 19. november.

På både Thorvaldsen Museum og i Illum inde i byen, kan man opleve fejringen af Berthel Thorvaldsens fødselsdag. Illum har valgt at dedikere deres årlige juleudstilling til kunstneren og hans fødselsdag. Både i julevinduerne og i hele huset skal den danske billedhugger fejres. Også på Thorvaldsen går festlighederne i gang d. 19. november. På museet fejres Berthel Thorvaldsen over flere dage med bl.a. lysshow af Mads Vegas og lysduoen Siiku, gratis omvisninger, koncert med Kira Skov Duo samt en ny digital platform til at gå på opdagelse i museet og Thorvaldsens univers.

Foto: Thorvaldsens Museum.

Berthel Thorvaldsen
Hvis man skulle være lidt i tvivl om hvem Berthel Thorvaldsen (f. 1770) egentlig er, så er han bl.a. manden der gav os Danmarks første offentlige museum, som åbnede op d. 18. september 1848 – kunsten blev nu tilgængelig for alle – rig som fattig. Thorvaldsens Museum er den smukke, gule bygning lige ved siden af Christiansborg, og her kan man både opleve Thorvaldsens egne skulpturer samt hans store antik- og malerisamling. Museets mosaikgulve, farverige vægge og dekorerede lofter er i sig selv værd at tage ind og se.
Ikke nok med det, så var han selv en meget stor og kendt billedhugger i sin samtid og ude i Europa. Man kan selvfølgelig opleve hans skulpturer i det danske samfund og på Thorvaldsens Museum, men også ude i verden kan man støde på en skulptur eller to af Berthel Thorvaldsen – bl.a. i Peterskirken i Rom og i Central Park i New York.

Foto: Thorvaldsens Museum.

Skulle du have lyst til at være med til at fejre Berthel Thorvaldsen på Thorvaldsens Museum d. 19. november så er der gratis adgang til museet kl. 16-21. Men hvis man vil have en plads til omvisningerne, skal de bookes på forhånd via Billetto. Fejringen af Thorvaldsen vil fortsætte frem til søndag d. 22. november. Illum åbner deres juleudstilling med Thorvaldsen d. 19. november.

Til slut er der ikke andet at sige end stort tillykke til Berthel Thorvaldsen med de 250 år og tak for kunsten!


Foto: Thorvaldsens Museum.

Billedet øverst: Foto: Thorvaldsens Museum.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer