Indkøbskurven er tom.
FAITH47 i Aalborg - Af Helene Olesen
FAITH47 i Aalborg - Af Helene Olesen

OMTALE

Den verdensberømte streetartkunstner FAITH47 har netop færdiggjort Aalborgs tredje murmaleri i samarbejde med Galleri KIRK. Et  enormt vægmaleri, der omhandler byens historie.

Kunst skal være for alle. Det mener galleri KIRK i Aalborg i hvert fald. Derfor har de søsat kunstprojektet ”Out in the Open” hvor de bogstaveligt talt får kunsten ud i det åbne.

Det realiserer de ved at udsmykke en række gavle og mure med store vægmalerier. De har allieret sig med en række streetartkunstnere fra ind- og udland, som allerede har udsmykket flere gavle i byen til stor glæde for byens borgere. Projektet skal samtidig være medvirkende til at etablere Aalborg, som dansk kulturby.

Inspiration i byens historie

Nu står det tredje murmaleri i rækken færdig. Det er udført af den sydafrikanske kvindelige streetartkunstner, der går under navnet FAITH47. Hun har brugt flere dage på at forvandle den ene endevæg på det nye P-hus ved jernbanebroen på Øster Allé til et historisk monoment.

Kunstneren Faith 47 har fundet inspirationen til værket i byens og stedets historie. Den enorme gavl, der agerer lærred for den sydafrikanske kunstners spraymaling er placeret tæt ved byens godsbane. Banen blev bygget i 1800-tallet og var en vigtig livslinje for fragt og forretningsmuligheder i byen. Derfor har kunstneren valgt at portrættere en jernbanearbejder, der tager et hvil midt i det hårde arbejde. 

FAITH47 i gang med det store vægmaleri på Øster Allé - Foto: Galleri KIRK.

Det færdige resultat af det store vægmaleri på Øster Allé - Foto: Galleri KIRK.

Verdenskendt streetartkunstner

FAITH47 har allerede i en alder af 35 år høstet stor anerkendelse for sine værker, der efterhånden er repræsenteret i hele verden. Hun har prydet murværker, gavle og industribygninger i både Kina, Tyskland, USA, Sydafrika og mange andre steder.

Den sydafrikanske kunstner er meget inspireret af streetartkunsten og den flygtighed der forbundet med den. Værkerne har som regel en begrænset levetid, hvorefter det bliver malet over, og et nyt kunstværk kommer til. FAITH47s succes skyldes i høj grad måden, hvorpå hun er tro mod værkets omgivelser og historie. Hun skaber ikke tilfældige værker, men værker der står i relation til det pågældende sted.

Nærbillede af den portrætterede jernbanearbejder af FAITH47 - Foto: Galleri KIRK.

Projekt ”Out in the Open”

De første spæde penselstrøg til første murmaleri blev sat i foråret på Ladegårdsgade 1A. Værket her har fået titlen ”Mayday Mayday” og er udført af den polske kunstnerduo TONE & SEPE. Senere var det den danske kunstner Jonas Pihl, der fik lov til at udfolde sig på Danmarksgade 29 med værket ”INNER OUTER SPACE”.

Det store vægmaleri "Mayday Mayday" af kunstnerduoen TONE & SEPE, 2014. Foto: Galleri KIRK

Jonas Pihl i fuld gang med værket "INNER OUTER SPACE" 2014 - Foto: Galleri KIRK.

Projektet "Out in the Open" er ikke færdigt endnu. Der er indtil videre planlagt i alt syv murmalerier, så vi kan se frem til fire mere. Den polske kunstnerduo ETAM CREW og den unge spanske streetartkunstner, ARYZ, står for de næste to værker. Indbyggerne i den nordjyske by kan således glæde sig til flere farverige og imponerende vægmalerier.  

Ny App

For at gøre vægmalerierne mere tilgængelige har Galleri KIRK i samarbejde med mediefirmaet Lemon skabt en fysisk og digital guide til, hvordan man finder vej til de forskellige værker. Samtidig vil det være muligt at finde information om de pågældende vægmalerier. Den digitale guideudgave er udformet som en app, som kan downloades direkte. Det er også muligt at afhente en fysisk guide i papirform hos Galleri Kirk, VisitAalborg eller Aalborg Kommune.

Læs mere om projektet og vægmalerierne her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer