Indkøbskurven er tom.
Hans Alf Gallery på Art Herning
Hans Alf Gallery på Art Herning

NYHED: af Karen Ægidius. 21.01.2016

I næste weekend kan du opleve superliga-kunst på Art Herning, hvor nogle af landets topgallerier viser udvalgte kunstnere frem. Blandt andet Hans Alf Gallery har noget spændende på programmet.

Kunstmessen Art Herning løber for 19. gang af stablen i weekenden 29.-31. januar 2016. Ud over Hernings egne kunstmuseer, HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts, vil messen få besøg af 41 gallerier fra hele landet samt et enkelt fra Færøerne (Galleri Steinprent).

Et af de københavnske gallerier, som er en fast del af Art Herning, er Hans Alf Gallery. Galleriet er kendt for at repræsentere både spirende og etablerede kunstnere, hvis værker oftest bærer et distinkt og kraftfuldt udtryk.

Blandt de i alt 11 kunstnere, som præsenteres af Hans Alf Gallery, er den dansk-tyske billedkunstner Christian Lemmerz. Kendt for sine radikale og smukke marmorskulpturer med morbide tematikker har Lemmerz i mange år været en af Danmarks mest eftertragtede kunstnere. Emnerne er ikke for sarte sjæle – livet, døden og alle de tabubelagte og væmmelige elementer midt imellem er typisk fokusset i Lemmerz’ værker, som forarger sine publikummer ligeså meget, som det tiltrækker dem.

Christian Lemmerz, Kadaver, 2015, 205 x 165 cm, Blandede media på papir

På Art Herning vil man bl.a. kunne opleve hans værk, Kadaver – et teknisk komplekst billede, der ikke lader beskueren i tvivl om Lemmerz’ klassiske begavelse og hans udprægede sans for detaljen.

Jørgen Haugen Sørensen, Underlagt papirets ramme, 2015, 70 x 68 cm, mørkt burmapapir

Billedet finder på messen sin plads blandt galleriets andre værker, der blandt andet består af Jørgen Haugen Sørensens Underlagt Papirets Ramme fra 2015. Værket er del af en længere billedserie, hvor det unheimliche spiller en stor rolle. Sørensens virke har aldrig langt skjul på livets grusomme side, hvilket i særdeleshed synes at skinne igennem i serien. Mystikken og uhyggen er allestedsnærværende i denne mesters univers.

Erik A Frandsen, Fælledvej, nat, 2015, 110 x 75 cm, Olie på lærred

Sværvægteren, Erik A. Frandsen, tager ligeledes del i galleriets udstilling. Værket, Fælledvej, nat, viser sig som et moderne stilleben i nærmest hyperrealistisk stil. Det udvalgte billede er også en del af en serie – denne gang er blomsteropsatser fokusset. Set i en kunsthistorisk kontekst repræsenterer det opstillede blomstermotiv forgængeligheden og døden.  

Morten Schelde, Christiansborg, 2015, 130 X 100 cm, Blyant på papir

Hans Alf Gallery skaber plads for stilistisk diversitet i sit valg af kunstnere. Foreviget i rød farveblyant står for eksempel Morten Scheldes Christiansborg og svajer i vinden, som faretruende hidser sig op i baggrunden. Værket kan ses som en humoristisk karikatur af folketingsbygningen med en bitter eftersmag. 

Hans Alf Gallery vil ud over Christian Lemmerz, Jørgen Haugen Sørensen og Erik A. Frandsen og Morten Schelde vise værker af René Holm, Don John, Per Morten Abrahamsen, med flere.

René Holm, Wo sind die Kinder, 2015, 170 x 160 cm, Olie på lærred
 

Art Herning

Hans Alf Gallery

Christian Lemmerz

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer