Indkøbskurven er tom.
PULS’ 16// Gruppeudstilling
PULS’ 16// Gruppeudstilling

OMTALE: af Eva Mailund d. 22. januar 2016.

Du kan stadig nå at opleve PULS’16//gruppeudstilling på Galerie Wolfsen. PULS’16 fokuserer på samtidskunsten og præsenterer - med inspiration fra kunstrejser, kunder og kolleger – en række kunstnere, som galleriet i begrænset omfang har og nu vil arbejde mere med.  

På udstillingen kan du blandt andet opleve amerikanske Patrick Shoemaker (f. 1982), der i sit arbejde med olie på lærred viser motiver fra amerikansk historie, flora og folkloristik. Disse temaer genfortæller han med en teknik, der blander farver og slører linjer direkte på overfladen i figurer, som skinner levende igennem med en lidt brysk humor.  

Shoemaker har en MFA i Fine Arts ved School of Visual Arts, New York, NY 2013 og udstiller rundt om i verden.

Et andet udtryk ses for eksempel med Alex Diamond (aka. Jörg Heikhaus), der har været i gang som kunstner siden 1987, grundlagt galleri Heliumcowboy (2002) og kurateret store kunstprojekter.

(Alex Diamond, Encounter af 4am, træ, PULS'16 værkoversigt)

Diamond anvender en bred vifte af teknikker og kunsthåndværk i sit arbejde og bruger nu primært tid på tegning og træarbejde, hvor han kendetegnes ved flerlagede og højt detaljerede skulpturelle træsnit, blandet med forskellige male- og pigmenterings stilarter. Herigennem udforsker han den moderne kultur og dens tilbagevendende sociale genkendelsesmønstrer, med stærke referencer til popkultur og æstetik.

Helt anderledes er udstillingens fem (solgte) værker af Mikael Takács, der med base i Enköping, Sverige, maler slørede portrætter på en hårfin grænse mellem maleri og digitale gengivelser.

Ved at tilføje akrylmaling og trække malingen med for eksempel pinde eller kamme skaber han linjer og former, der ligner fjer, spiraler og bølger, som slører portrætterne (marblingteknik). Således gør Takács bevidst værkerne abstrakte. Man får en idé om, hvad man ser, uden at hele fortællingen vises, og det åbner op for fantasien og individuelle fortolkninger. Takács kan i 2016 også opleves på Galleri Ramfjord i Oslo og Corey Helford Gallery i LA.

Med disse tre og mange andre viser PULS’16 et flot line-up af samtidskunstnere, der også inkluderer: Matthew John Sherwood, Niloufar Banisadr, Martin Gam, Mads Spinx, Hans Mark Posey, Lidia Masllorens, Justin Hager og Claire Johnsom.  

Alle 11 kunstnere kan nydes frem til d. 30. januar i Galerie Wolfsen.  

Du kan se deres værker og læse mere om PULS’16 her: http://galeriewolfsen.dk/januar-(1).aspx

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer